Savet žena Dveri: Vesić zloupotrebio žene 1Foto: Dveri /Tviter

Savet žena Dveri ocenio je danas da je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić „zloupotrebio“ žene, medu kojima je bilo i onih „sa istaknutim funkcijama u Srpskoj naprednoj stranci“, jer ih je postavio ispred ulaza u Skupštinu Beograda da bi sprečio odbornike opozicije da uđu u zgradu.

„Mi se upravo borimo da nijedna žena u Srbiji ne bude prinuđena da ružnim povicima, psovkama i scenama po već viđenom scenariju služi za prikrivanje malverzacija vasti, kojih je sve više i kojih je sve teže sakriti od očiju javnosti“, piše u saopštenju Saveta žena Dveri.

Žene iz Dveri istakle su da je na taj način pokazana „bahatost, bezobzirnost i nebriga“ vlasti za Beograđane, ali i za sve žene bez obzira da li su u vlasti ili opoziciji, navodi se u saopštenju.

„Sve mi smo i poslovne žene, i nečije majke i supruge i nikada ne bismo tolerisale nasilje prema ženama, a nasilje je upravo ono što je Vesić danas uradio nateravši ove žene na onakvo nedostojanstveno ponašanje“, piše u saopštenju.

Članovi odborničke grupe Saveza za Srbiju podneli su ranije danas zahtev za sastanak sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem i tražili ostavku zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, a pred njih su izašle žene članice Gradskog veća da bi ih sprečile da udju u zgradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari