Skot pozvao Beograd i Prištinu da pokažu fleksibilnost u postizanju rešenja 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kajlom Skotom o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i dijalogu Beograda i Prištine.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je obavestio Skota da je Priština, uvođenjem taksi na robu iz Srbije i BiH, prekršila Sporazum o slobodnoj trgovini u centralnoj Evropi.

Presednik Vučić izrazio je zadovoljstvo zbog povećanja trgovinske razmene između Srbije i SAD, koja iznosi oko 30 odsto u prvih devet meseci, kao i jačanja interesa američkih kompanija za ulaganja u Srbiji.

Ambasador Skot je pozvao Beograd i Prištinu da pokažu fleksibilnost u postizanju rešenja, koje bi doprinelo regionalnoj stabilnosti i nastavku dijaloga.

Predsednik Vučić i ambasador Skot razgovarali su i o američkoj podršci evropskom putu Srbije, koja se, između ostalog, ogleda i u novčanoj pomoći za sprovođenje reformskih procesa, dodaje se u saopštenju.

Ambasador SAD Kajl Skat izjavio je danas, posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da su razgovarali o potrebi hrabrog vođstva u dijalogu sa Prištinom.

„Odličan sastanak sa predsednikom Vučićem tokom kojeg smo razgovarali o potrebi hrabrog vođstva u tekućem dijalogu sa Prištinom u cilju postizanja sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji“, naveo je Skat na svom Tviter nalogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari