SNP osnovala svoju “Vidovdansku političku školu“ 1Nenad Popović Foto: FoNet Zoran Mrdja

Srpska narodna partija osnovala je svoju “Vidovdansku političku školu“ sa namerom da svojim članovima, ali i svim ostalim građanima koji podržavaju njenu politiku kroz višednevna predavanja približi političke ideje i uverenja, saopštila je danas ta stranka.

Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović izjavio je da u ovoj godini, kada SNP obeležava pet godina od osnivanja, žele da iznova predstave njenu u ideju patriotizma, slobodne i nezavisne Srbije, Kosova kao duhovne, kulturne i političke vertikale nacije i neophodnosti njegovog opstanka u Srbiji u Ustavom utvrđenim granicama.

Dalje navodi odbranu tradicionalne porodice od svih političkih, pravnih, ideoloških i medijskih pokušaja urušavanja, zaštitu srpskog naroda u regionu od asimilacije i progona i jače vezivanje za Srbiju, vojnu neutralnost i jačanje Vojske Srbije.

Ostali ciljevi za koje se zalaže SNP su pravna država i demokratija, ljudska prava i medijske slobode i Rusija kao stari i odani politički, ekonomski i vojni saveznik Srbije. Od svog osnivanja SNP baštini političke ideje velikog srpskog državnika Jovana Ristića, čija vizija slobodne, suverene i nezavisne Srbije, uređene kao moderne evropske demokratske i ustavne države, sa snažnim osloncem na Rusiju u ostvarenju nacionalnih i državnih ciljeva i danas pokreće sve one kojima je istinski cilj jaka i pobednička Srbija, naveo je Popović.

U “Vidovdanskoj političkoj školi” ugledni domaći i strani predavači afirmisaće povezanost doslednosti uverenja i političkog poverenja građana, jer se samo na tome može temeljiti istinska demokratija i sloboda u društvu, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari