Sonja Pavlović o dnevnom redu Skupštine: Političke izmene zakona 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa (Arhiva)

Poslanica Kluba samostalnih poslanika Sonja Pavlović izjavila je danas da „ne veruje u iskrene namere Vlade Srbije“ kada je u pitanju set zakona koji bi trebalo da poboljšaju izborni ambijent i ocenila da su to „političke izmene zakona“.

„Ne verujem zato što su to političke izmene zakona, zakona koji su doneti po direktivi Evropske unije kako bismo opet simulirali demokratiju zbog predstojećih izbora“, rekla je Pavlović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, povodom zakona koji su na dnevnom redu sednice parlamenta koja je počela danas.

Ona je rekla da se u Srbiji živi i pre i posle izbora, ali institucije u tom realnom životu ne sprovode zakone koji su u njihovoj nadležnosti.

Pavlović je navela da su na dnevnom redu sednice koja je počela danas, između ostalog, i izmene i dopune Zakona o javnim preduzećima i pitala nadležne u Javnom preduzeću Srbijavode zašto nisu do sada sprovodili zakon ili su to radili u korist povlašćenih pojedinaca bliskih vlastima i zanemarili javni interes.

Ona je pitala Srbijavode zbog čega su dozvolili gradnju u akumulacijama za vodosnabdevanje i tako ugrozili gružansku akumulaciju, akumulaciju Bovan, zašto su dozvolili izgradnju malih hidroelektrana i time uništili reke Srbije i strateški važna izvorišta vode za piće.

Pavlović je pitala zbog čega su dozvolili „nešto nečuveno“, a to je divlja gradnja na Savskom nasipu u Beogradu čime su ugrozili izvorište vode, a time i Beograđane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari