Sprečen skup niških opozicionara 1Foto: Fonet / Kostadin Kamenov

Naprednjački režim zabranio je održavanje danas zakazane Otvorene skupštine opozicionih političkih organizacija u Nišu, na kojoj bi od gradskih odbornika bilo zatraženo da se javno izjasne da li će glasati protiv otuđenja aerodroma, kaže se u saopštenju.

Tribina niške opozicije trebalo je, kako je zakazano i najavljeno, da se održi u sali Skupštine grada.

Međutim, Gradska uprava je tokom jučerašnjeg popodneva dostavila „objašnjenje“ da sala, iako slobodna, ne može da se koristi jer „nije tehnički osposobljena“, pošto su, navodno, u toku radovi na održavanju sistema klimatizacije.

U saopštenju se kaže da je šefovima odborničkih grupa iz redova opozicije nije bilo dozvoljeno da uđu u salu, ali tokom jutra ipak provereno da je sala u zgradi Gradske uprave prazna i zaključana.

Ustanovljeno je i da radovi na održavanju klimatizacije ne mogu da remete korišćenje sale, jer se u okolnim prostorijama. niška opozicija optužila je gradsku vlast za zloupootrebe i manupulaciju naglasivđi da će se za to opdgovarati.

Saopštenje su potpisale: Demokratska stranka – Niš, Dosta je bilo – Niš, Dveri – Niš, Levica Srbije – Niš, Narodna stranka – Niš, Niška inicijativa, Nova stranka – Niš, Pokret slobodnih građana – Niš, Pokret za preokret – Niš i Socijaldemokratska stranka – Niš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari