Srpska lista: Grigoriju smeta Vučić 1Episkop Grigorije Foto: Wikipedia/Ašhabad

Samo pokvaren i politikantskim strastima zaslepljen čovek može zamerati Srbima na Kosovu i Metohiji zbog toga što ih se 96 odsto, u uslovima progona i zatiranja, okupilo oko državne politike, saopštila je Srpska lista povodom izjave vladike Grigorija da je hvaliti se u 21. veku sa više od 90 odsto glasova „glupost i sramota“.

Grigoriju, da stvari budu jasne, zapravo smeta to što Srbi na Kosovu i Metohiji podržavaju čoveka koji je našem narodu vratio veru da se u teškom i zlom vremenu može sačuvati i opstati. Smeta mu Aleksandar Vučić, jer jeste sve ono što Grigorijevi miljenici nisu, navodi se u saopštenju.

Smeta mu što su oni a ne on, koga mrzi, postavili granicu na Jarinju i Brnjaku, porazili Srbiju pred Međunarodnim sudom pravde i načinili brojna druga zla, poručila je Srpska lista.

Srpska lista konstatuje da niko ne osporava „politikantu Grigoriju „puno pravo da agituje za svoje pulene, ali mu ništa ne daje za pravo da vređa i ponižava i narod na Kosovu kome je najteže.

Na taj način prlja i izneverava srpsku i pravoslavnu mantiju koja mu je poverena na čuvanje i raduje srpske neprijatelje koji se do neba vesele otrovnim strelicama odapetim na sopstveni narod, ističe Srpska lista, prenosi Kosovo onlajn.

Da li je svete mu poverene dužnosti dostojan čovek koji je zbog političke ostrašćenosti i mržnje prema predsedniku Srbije spreman da sopstvenom narodu zamera na tome što ostvaruje srpski i svetosavski ideal sloge boreći se za opstanak, navodeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari