SSP: Gradska vlast Kragujevca da ne uništava staro gradsko jezgro sramnom rekonstrukcijom Tržnice 1Kragujevac Foto: Wikipedia

Kragujevački odbor Stranke slobode i pravde (SSP) pozvao je danas vlast u tom gradu da odustane od „predizborne politike apsurdne gradnje“ i da „ne uništava“ autentičnost strogog gradskog jezgra rekonstrukcijom Gradske tržnice, vrednom 2,5 miliona evra.

Iz te stranke su naveli da je počela „sramna rekonstrukcija“ kojom će jedan od „najreprezentativnijih objekata prestonog Kragujevca biti pretvoren u zgradu potpunog kiča i apsurda“.

„Gotovo čitav jedan vek zgrada Gradskih tržnica u Kragujevcu odolevala je svim prirodnim, ekonomskim i društevnim nedaćama. Preživela je Drugi svetski rat, velike ekonomske krize, zemljotrese i poplave, ali po svemu sudeći, neće odoleti vlasti Srpske napredne stranke“, ocenili su iz SSP.

Naveli su da objekat Gradskih tržnica treba staviti u funkciju kulture a da modernu tržnicu treba graditi na parceli kasarne „Radomir Putnik“ kada pređe u vlasništvo grada.

Upitali su da li je predizborna aktivnost oko rekonstrukcije zgrade Gradskih tržnica „zapravo kompenzacija za nemoć gradske vlasti da ostvari primerenu rekonstrukciju i adaptaciju koja se godinama nije pomerila sa mrtve tačke“.

Iz Gradske uprave juče je najavljeno da počinje rekonstrukcija najstarije zelene pijace u Kragujevcu koja je deo Miloševog venca, sagrađena 1929. godine.

Izabran je najpovoljniji ponuđač, a radovi u vrednosti od 293 miliona dinara biće finansirani sredstvima dugoročnog investicionog kredita JKP Šumadija.

„Pored rekonstrukcije zgrade i uređenja platoa biće izgrađena podzemna garaža sa 53 parking mesta i nadstrešnica sa izdvojenim mlečnim paviljonima“, navodi se na sajtu Gradske uprave Kragujevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari