SSP: Niš poplavljen treći put, gradonačelnik se ne oglašava 1Foto: Logo

Inicijativni odbor Stranke slobode i pravde (SSP) Niš saopštio je da su u poslednjih mesec i po dana gradjani Niša poplavljeni tri puta, da su najteže pogodjeni stanovnici opštine Palilula, a da se gradonačelnik Niša Darko Bulatović  nije ni oglasio niti obišao poplavljena područja.

„Gradonačelnik Bulatović nije obišao ni Njegoševu ulicu koja propada nakon rekonstrukcije, a nedavno se hvalio njenim asfaltiranjem“ naveo je SSP u saopštenju i dodao da „posle svakog jačeg pljuska, ulicama Niša teku reke, a poseban problem su fekalne vode, jer se kanalizacija izliva.

SSP je zato od gradonačelnika Niša tražila odgovore na pitanja zašto je promenjena trasa čairskog kolektora, zašto je južni kolektor na manjoj dubini od predvidjene i iznad kanalizacionih cevi, kada se biti isplaćene odštete gradjanima uzrokovane junskim poplavama i zašto se javnosti ne da uvid u projekte izgradnje kolektora, ukoliko je sve uradjeno po propisima?

„Rekonstruisane ulice propadaju, kanalizacioni sistem ne funkcioniše. Gradjani se sami brane od poplava, dok se vrh niškog SNS medjusobno bori za mesto gradonačelnika“, saopštio je SSP, uz ocenu da je glavna odlika ove vlasti je briga za sopstvene interese, a ne za gradjane Niša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari