Foto: Dragan Antonić/FoNet

On je rekao da je i stranka Zajedno za Šumadiju (ZZŠ), spremna da uđe u koaliciju i sa Srpskom naprednom strankom (SNS), ako „dobije garancije iz vrha vlasti da će se poštovati dogovor koji se eventualno postigne“.

Zbog teške situacije u kojoj se Kragujevac nalazi, objasnio je Stevanović, ZZŠ je spremna, kao stranka, da bude sa nekim u koaliciji i radi na oporavku grada.

To smo spremni da uradimo kao koalicioni partner nekome ko to može zajedno sa nama da iznese, rekao je Stevanović.

On je istakao da bi stranka ZZŠ u uslovima koje ima sadašnja gradska vlast, prihvatila da radi na oporavku grada, uz garanciju da bi Kragujevac veoma brzo napravio ogroman iskorak.

Naravno, ne možemo u sportu da nekog iz treće lige da vratimo u prvu tako brzo, napomenuo je Stevanović.

Možemo, međutim, da dovedemo investicije, možemo kulturu i komunalne usluge da dovedemo na optimalan nivo i brzo rešimo mnoge probleme koji sada opterećuju grad, naglasio je Stevanović.

Prema njegovoj oceni, „sve to možete, ako znate da radite taj posao, ako ste tome potpuno posvećeni, ako imate stručne ljude oko sebe i ako volite svoj grad“.

Stevanović je podsetio da je Kragujevac u vreme njegovog mandata bio drugi grad u zemlji, ukazujući da je sada potpuno devastiran i da se verovatno nalazi na 100. mestu u Srbiji, kao i da se u njemu živi neuporedivo gore nego pre tri godine.

Kragujevac je bio grad u kome je sve funkcionisalo, iako smo u tom trenutku, imali određeni pritisak, da ne kažem represiju od Vlade Srbije, rekao je Stevanović.

Imali smo investicije, podsetio je on, a sada u gradu nema investicija, nema zapošljavanja, nema sporta, nema medija, nema kulture, nema osmeha na licima Kragujevčana.

Prema Stevanovićevim rečima, priče o navodnoj prezaduženosti grada u vreme njegovog mandata su „politička izmišljotina i podmetačina“, jer je „Kragujevac u suštini najmanje zadužen grad i to se vidi po dugoročnim zaduženjima“.

Nova vlast se u protekle tri godine neverovatno mnogo zadužila. Mi za 10 godina nikada nismo mogli ni da pomislimo na kredit za investicije od 20 miliona evra, a oni to mogu, zaključio je Stevanović.