Stranka moderne Srbije dobila još jednog poslanika u Skupštini, kao i DJB 1Skupština Srbije Foto: Bojan Cvejić

Stranka moderne Srbije (SMS) saopštila je danas da je dobila još jednog poslanika u Skupštini Srbije pošto je Republička izborna komisija dodelila mandat Nemanji Radojeviću iz Kragujevca.

Radojević je jedan od tri poslanika koji su u parlament ušli umesto poslanika Dosta je bilo (DJB), a koji su u novembru prošle godine vratili poslaničke mandate.

On će biti šesti član poslaničke grupe koju čine bivši članovi DJB, a koji su ostali u parlamentu i formirali prvobitno Pokret centra, a potom Stranku moderne Srbije.

Šef te odborničke grupe je Tatjana Macura, a njen zamenik je Aleksandar Stevanović.

Mandat je RIK juče dodelio i Vojinu Biljuću koji je i dalje član Dosta je bilo, što znači da Dosta je bilo, sa njim, Sašom Radulovićem i Brankom Stamenković ima tri poslanika i dalje ne može da formira poslaničku grupu.

RIK je juče mandat dodelio i Andrijani Avramov, ali ona se, prema saznanjima Bete, neće prikloniti ni sadašnjim ni bivšim poslanicima Dosta je bilo.
RIK je tri nova mandata sa liste DJB dodelio pošto su ostavke na poslaničke funkcije u novembru podneli Dušan Pavlović, Jasmina Nikolić i Ratko Jankov. Pavlović, koji je profesor na Fakultetu političkih nauka, je objasnio tada da je pokret napustio jer je DJB „promenio svoj ideološki profil i pomerio se previše udesno“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari