Šulkić: Građani nemaju koristi od partijske Skupštine Srbije 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa (arhiva)

Poslanici Demokratske stranke Srbije na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije ocenili su da građani Srbije nemaju nikakvu korist od rada „partijske“ Skupštine Srbije „hitnih postupaka, objedinjenih rasprava i amandmana“.

Dejan Šulkić, poslanik DSS  naveo je da je od 2016. godine, od  kada je konstituisan aktuelni saziv Skupštine Srbije ukazivo na praksu radu parlamenta koja je uvedena, ali da je ovo prvi saziv parlamenta u kojem se rasprava o budžetu ni za 2018. ni za 2019. nije vodila u pojedinostima.

„Od ovakvog rada skupštine građani nemaju korist. Kakva je korist od ovakvog rada skupštine. Vlast je vlasna da čini šta god hoće“, rekao je Šulkić i dodao da  Srbija i njeni građani nisu slobodni, već da su taoci spoljne politike koju vlast vodi,ali  i robovi unutrašnje politike Vlade Srbije .

Njegova koleginica, poslanica DSS Gorica Gajić objasnila je da koa samostalni poslanici DSS nikada ne mogu da govore na sednici, jer gotovo nikada nisu među tri prijavljena govornika kako to predviđa poslovnik o radu parlamenta, čime se onemogućava da se čuje glas građana koje predstavljaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari