Šumadijska politička sapunica i dalje traje 1Veroljub Stevanović Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Iako je prošao 5. februar, koji je u šumadijskim kuloarima označavan kao navodni konačni rok za dugo najavljivanu promenu vlasti u Kragujevcu a koja bi podrazumevala i smenu Radomira Nikolića sa gradonačelničke funkcije i povratak lidera Zajedno za Šumadiju Veroljuba Stevanovića na tu poziciju, tim povodom se niko ne oglašava.

Ćuti i lider SNS i predsednik države Aleksandar Vučić koji bi, prema saznanjima Danasa trebalo da obznani dogovor o promeni vlasti u Kragujevcu, a ne oglašavaju se ni Stevanović i njegovi saradnici. Nezvanično se, doduše, čuje da je rok za promenu vlasti ponovo pomeren, i da će se predočeno ostvariti „tokom ovog meseca“.

Ono što se pouzdano zna, jeste da pregovori vrha SNS-a, uključujući i Vučića, sa Stevanovićem traju već mesecima i da su kalendarski ušli u drugu godinu. Stevanović je prema pouzdanim informacijama, Vučiću početkom godine nosio „na uvid“ 24 projekta, čiju bi realizaciju u Kragujevcu trebalo finansijski da podrži država. Vučić je prihvatio da država „u startu“ podrži realizaciju pet projekata, među kojima su izgradnja novog naselja u napuštenoj kasarni „Radomir Putnik“, zatim gradnja Severne obilaznice oko grada, na koju bi se nadovezala moderna saobraćajnica prema Čačku, kao i veza Kragujevca sa koridorom 11, te izgradnja kružnog toka na Trgu „Mala vaga“… Završetak auto-puta od Kragujevca prema koridoru 10 se podrazumeva.

Našem listu juče je, opet iz okruženja bliskog Stevanoviću, dojavljeno da se očekuje da će dogovor sa Vučićem o promeni vlasti u Kragujevcu da bude realizovan u februaru. Šumadijska politička sapunica se, dakle, nastavlja. Ovoga puta do kraja februara, a tekuća 2019. je predizborna godina i odmiče polako. Vučić je obećavao mnogima, a nekima je, možda i ispunio obećanja. Da li je i Veroljub Stevanovića među njima, čuće se valjda do kraja februara.

„Duga priprema“ za nove izbore

Vučić je Stevanoviću na njihovom prošlomesečnom sastanku, tvrde izvori Danasa, rekao da država ima para da podrži sve razvojne projekte Kragujevca. Stevanović je, s druge strane, prihvatio da na sledećim lokalnim izborima, koji u Srbiji treba da budu organizovani u proleće naredne godine, bude na listi koja će da nosi ime Aleksandera Vučića i da „pobedi na njima“. Šta je, onda, „zapelo“, ne zna se, ili se ispostavlja da su bili u prvu oni poznavaoci (ne)prilika na domaćoj političkoj sceni, koji su tvrdili da su špekulacije o povratku Stevanovića na vlast u Kragujevcu uz podršku Vučića, politikantske manipulacije?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari