Tači nije hteo da komentariše izjave Veseljija i Haradinaja 1Foto: EPA/ARMEND NIMANI /POOL

Predsednik Kosova Hašim Tači nije hteo da komentariše izjave predsednika Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija u vezi sa njegovim navodno uticajem u stranci Samoopredeljenje, prenosi RTK2.

RTK2 podseća da je Veselji nekoliko dana ranije rekao da je “Tači hvatao za nos Samoopredeljenje”, dok je predsednik na konferenciji za novinare rekao da ima saradnju sa svim partijama, ali da nema uticaja u nijednoj od njih.

Tači je odgovorio i premijeru Ramušu Haradinaju, koji je u petak rekao da je zaštita granica Kosova, bilo i od strane predsednika, dug prema stradalim borcima.

“Ne želim da komentarišem nijednu izjavu lidera. Saradnja sa Veseljijem i Haradinajem je veoma dobra. Sarađujem sa svim partijama, poštujem svakog lidera, i ne pokušavam da utičem ili da hvatam za nos nekoga, niti dozvoljavam da neko meni uradi to. Saradnja je maksimalna i sa pozicijom i opozicijom. Ne nameravam da imam uticaj. Samo saradnja otvara vrata budućnosti. To što nam treba u ovoj fazi, osim patriotizma, je mudrost, sposobnost, vizija i državna odgovornost”, rekao je Tači.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari