Tači sa visokim američkim zvaničnicima o ukidanju taksi i nastavku dijaloga 1Hašim Tači Foto: EPA/TOMAS KOVACS

Predsednik Kosova Hašim Tači razgovarao je danas u Prištini sa visokim zvaničnicima SAD o neophodnosti privremenog odlaganja takse na robu iz Srbije i ponovnog započinjanja dijaloga i povećanje napora za postizanje sveobuhvatnog sporazuma sa Beogradom.

U saopštenju iz njeogvog kabineta se navodi da je Tači razgovarao sa glavnim direktorom za Evropske poslove u Nacionalnom savetu bezbednosti SAD Džonom Eratom kao i direktorom za Balkan Nacionalnog saveta bezbednosti SAD Bradamom Berklijem u prisustvu članova pregovaračkog tima Kosova.

Sastanku su prisustvovali i zamenici premijera Behdžet Pacoli, Fatmir Ljimaj, Enver Hodžaj, Dardan Gaši i predsednik Sopcijaldemokratske partije Kosova (SDP) Špend Ahmeti.

„Zajednička konstatacija je da sporazum mora biti konačan i uz recipročno priznavanje“, kaže se u saopštenju Tačijevog kabineta.

Tači je na sastanku ponovio stav da ni pod kojim uslovima i okolnostima Kosovo neće dovesti u pitanje odnose i prijateljstvo sa SAD.

Svi članovi kosovskog pregovaračkog tima su izrazili zabrinutost zbog agresivnih postupaka Beograda, a u isto vreme su izrazili i premnost da poštuju savete SAD o suspenziji takse i ponovnom započinjanju dijaloga u Briselu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari