Tepić: Plan Brnabićeve je jedino održanje na vlasti 1Marinika Tepić Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Koliko su evrointegracije prioritet za Anu Brnabić, pokazuje njena prekjučerašnja skandalozna izjava u Londonu da kada bi joj neko predložio da sutra budemo primljeni u EU, ona bi to odbila.

Svako ko je iskreno za Srbiju u EU ne može ni da pomisli, a kamoli da kaže „ne“ na ponudu da Srbija sutra postane deo zajednice evropskih naroda. To bi značilo uređenu državu, veće plate, bolje zdravstvo, obrazovanje u kojem deca nisu zamorčići eksperimenata ministra čija je jedina kvalifikacija to što je sin predsednika Republike išao u njegovu privatnu školu – ocenjuje za Danas Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, u odgovoru na pitanje o tome kako komentariše izjavu predsednice Vlade Srbije, Ane Brnabić, da Srbija nema plan B u odnosu na evropske integracije.

Premijerka Srbije izjavila je u Londonu da su dva ključna prioriteta spoljne politike Srbije članstvo u Evropskoj uniji i regionalna stabilnost, odnosno bolje integrisan i predvidiv region. Na predavanju koje je održala na Kraljevskom institutu za međunarodne poslove, poznatijem kao Četam haus (Chatham house), Brnabić je rekla da Srbija pripada Evropskoj uniji i da politički nema plan „B“.

„Politički, mi nemamo plan ‘B’, kao što neki možda misle. Neki lideri sa Zapadnog Balkana pokušavaju da ucene EU, kažu da će promeniti spoljnu politiku ako ne dobiju tačan datum ulaska u Uniju. To nije slučaj sa Srbijom. Članstvo u EU je naš strateški cilj, nezavisno od toga ko je na vlasti (u Srbiji)“, kazala je Brnabić na predavanju na temu „Srbija, Balkan i Evropska unija“.

– Nema tu plana B. Nema nikakvog plana, što je i dokazala svojim nastupom u Kraljevskom institutu za spoljne poslove u Londonu, gde je amaterskim izjavama sablaznila tamošnju javnost, a Srbiju obrukala po ko zna koji put. Nema ni regionalne stabilnosti, jer gotovo da ne postoji država u regionu prema kojoj ova vlast nije izazvala maksimalne tenzije po ugledu na devedesete, na unutrašnjem planu ništa manje izazivajući mržnju među građanima, već se i sve evropske vrednosti svakodnevno i sve jače gaze: sloboda govora i medija, sloboda izbora, sistemska korupcija, agresivan pritisak izvršne vlasti na pravosudnu i parlamentarnu… – ističe Marinika Tepić za naš list.

Ona dodaje da je sasvim izvesno da je jedini plan održavanje na vlasti, koja, napominje sagovornica našeg lista, umesto da bude servis građana i učini im život boljim, „ona je servis tabloida i lica sumnjivih biografija, ako imamo u vidu dokaze da je upravo gospođa? Brnabić na evropski put u London krenula iz rođendanskog šatora Informera, u kome su, zaključuje Marinika Tepić, slavili i osumnjičeni za ubistvo Olivera Ivanovića – Milan Radoičić i Zvonko Veselinović“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari