Tončev: Lavovski da se borimo za dvocifren rezultat 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Izjava Dragana Šormaza da SPS treba konačno da ode u opoziciju svakako otvora nekoliko značajnih pitanja za socijaliste.

Međutim, cilj te izjave bio je da se mi u SPS ‘upecamo’ i da uđemo polemiku, pa da možda padne i poneka teška na relaciji SPS-SNS. Navikli smo da su uvek pred izbore svi reflektori upereni prema SPS i da smo pod rafalnom paljbom sa svih strana, počev od dežurnih igrača sa klupe Čanka i Čede, pa do analitičara i medija – kaže za Danas funkcioner i poslanik Socijalističke partije Srbije Novica Tončev.

On napominje da je ovde ključno pitanje da li Šormaz ima baš toliku autonomiju i snagu unutar SNS da može da govori šta mu padne na pamet i da disciplinuje koalicione partnere. Kada to radi neko ko nije izvorni osnivač SNS, već preletač, onda, kako kaže Tončev, takva poruka za SPS i nema neku specifičnu političku težinu.

„Naprednjaci i mi delimo isto biračko telo i sada, već tradicionalno, predstoji nam legitimna borba za svaki glas u svakom zaseoku. Imamo opciju da pustimo razne Šormaze da nas „šutiraju“ svakog dana i dobacimo do 5-6 odsto, ili da se lavovski borimo za dvocifren rezultat. Voleo bi da moj predsednik Ivica Dačić, a ne ja, adekvatno odgovori Šormazu i to u svom stilu koji je u javnom životu koristio i negovao sve do 2008. godine. Međutim, ako je cenzus cilj kome moji stranački drugovi teže, onda Šormazu ne zameram ništa, jer čovek radi za nas“, ocenjuje Tončev.

Vladimir Zagrađanin, predsednik izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije, kaže da sa dotičnim Šormazom socijalisti do sada nisu imali nikakav dogovor, niti su ikada zavisili od volje pojedinaca, koji se ne birajući sredstva bore za funkciju pred stranačke izbore. „Sve zavisi isključivo od građana koji nam evo već trideset godina ukazuju poverenje. Ivica Dačić je i kao čovek i kao političar institucija, pa poručujem dotičnom da prema partiji koja je afirmisani politički brend mora da se odnosi sa punim poštovanjem, u suprotnom govori najviše o sebi. Ali šta ćete, vetar nosi sve, pa i Šormaza“, ističe Zagrađanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari