U Kragujevcu u subotu 29. uzastopni protest protiv režima Aleksandra Vučića 1Foto:N1

U Kragujevcu je za subotu uveče, 20. jula, zakazan novi, 29. uzastopni protest žitelja šumadijske prestonice protiv režima Akleksandra Vučića i nesposobne gradske vlasti.

Pobunjeni Kragujevčani ni sutra uveče, kao što to nisu činili ni prethodne tri subote, neće da šetaju ulicama u centru grada, već će direktno, u 19 sati, da se okupe na Đačkom trgu, ispred Prve kragujevačke gimnazije, koji je nedavno nazvan trgom slobode.

Tokom sutrašnjeg okupljanja na Đačkom trgu, učesnici protesta će, o političkoj i društvenoj situaciji u zemlji i gradu, moći da razgovaraju  sa funkcionerima i aktivistima lokalne opozicije. Razgovor građana i opozicionih aktivista bio je, podsetimo, zakazan za prethodni protest, ali ga je omelo nevreme koje je prošle subote pogodilo Kragujevac i Šumadiju. Sa Kragujevčanima će sutra uveče, ispred Prve kragujevačke gimnazije, da razgovaraju predstavnici Demokratske i Narodne stranke, Šumadijske regije – Pokreta slobodnih građana, te Stranke slobode i pravde.

„Nastavljamo sa protestima na Đačkom trgu. Nema odustajanja“, poručila je članica organizacionog odbora protesta u Kragujevcu Stanislava Staša Pavlović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari