UG "Bez straha" za bojkot izbora 1

Povodom jučerašnje najave pokreta „1 od 5 miliona“ da će izaći na predstojeće parlamentarne izbore, koji su najavljeni za april ove godine, kao i raznih špekulacija o tome ko će se pridružiti ovom pokretu u smislu izlaska na izbore a ko će bojkotovati iste, UG „Bez straha“ želi da podseti javnost da smo se još pre nekoliko meseci jasno opredelili za bojkot, navodi se u saopštenju te organizacije.

Kako iz ove organizacije navode, u Srbiji trenutno ne postoje uslovi za fer i demokratske izbore. Učešćem na izborima politički akteri daće legitimitet ovakvoj vlasti. Ti izbori kako trenutno stoje stvari biće ne samo nedemokratski već i anticivilizacijski, nedostojni moderne Evrope i vremena u kojem živimo i izbori u kojima će se jasno videti odsustvo minimuma demokratskih načela i tekovina.

Mnogo puta smo ponavljali da ne sumnjamo da će Aleksandar Vučić na narednim izborima imati i svoju, lažnu opoziciju i na taj način stvoriti privid demokratskih i fer izbora, a sve ostale optužiti da se izbora plaše.

Kada je u pitanju pokret „1 od 5 miliona“ sa žaljenjem konstatujemo da je jedan tako mlad pokret tako brzo otišao u političku istoriju. Podsećamo da je krilatica „1 od 5 miliona“ nastala u jeku velike borbe i pritiska na aktuelnu vlast, kada je onaj koji je najodgovorniji za ovakvo stanje u zemlji rekao „i da vas izađe 5 miliona na ulice, nijedan zahtev koji ste uputili vam neću ispuniti, kažu oni.

„1 od 5 miliona“ je postao poklič ponosa, način života svih nas koje je spajala borba protiv aktuelnog režima, „1 od 5 miliona“ je bio granični kamen između nas koji smo se pobunili protiv aktuelne vlasti i njihovih afera, pretnji, ucena, batina i katastofalnih odluka po ovu zemlju.

Čitajući pažljivo prethodne redove ne želimo nikoga da optužimo da se „prodao“. Neko jednostavno donosi pogrešne odluke i nije dorastao političkom momentu koji svi zajedno živimo. Neko je odlučio da borbu za slobodne i poštene izbore prekine u jednom danu i postane saučesnik onih koji žele da još jednim mandatom stvore uslove za nastavak krađe.

Mi u tome ne želimo za učestvujemo, zato u ovom trenutnku jasno i glasno još jednom poručujemo – bojkot!, istuču u šaopštenju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “UG „Bez straha“ za bojkot izbora”

  1. Koji ste sada pa Vi? Da biste učestvovali ili ne na izborima trebate biti registrovani kao partija, pa tek onda da pozivate narod na izbore i na bojkot. Ovako prodajete nečiju maglu za sitne pare.

    • Za izlazak na izbore nije potrebna stranka
      Može i gg
      Bez straha je lokalna organizacija koja je i deo Građanskig fronta

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.