Veselji: Ekonomija na ivici propasti 1Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Kadri Veselji kritikovao je vladu Avdulaha Hotija zbog neaktivnosti u suočavanju sa posledicama pandemije, zbog čega je ekonomija na ivici propasti.

Kritika DPK usledila je nakon objavljivanja podataka Kosovske agencije za statistiku, koji pokazuju značajan pad od 9,28 odsto bruto domaćeg proizvoda u odnosu na isti kvartal prošle godine.

Na osnovu te činjenice Veselji kaže da su se potvrdila upozorenja DPK, da će uslediti velika ekonomska šteta od pandemije kao rezultat nedostatka konkretnih mera vlade.

Pomenuo je da su među najoštećenijim privrednim delatnostima u ovom periodu građevinarstvo, trgovina, turizam i ugsotiteljstvo.

„U uslovima kada je ekonomija na ivici propasti, ponavljam poziv vladajućim strankama, radi interesa zemlje, da zajedno sednu sve stranke, zajedno sa privrednim komorama, da donesu celovit i stabilan zakon kojim će se ozbiljno tretirati potrebe i opasnosti sa kojima se suočava naša ekonomija“, naveo je Veselji na Fejsbuku, prenosi Kosovo Onlajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari