Veselji: Kosovo je jedno i nikada se neće deliti 1Kadri Veselji Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Velikoj Britaniji, izjavio je u intervjuu za Radio-televiziju Kosova (RTK) da bi podržao posetu predsednika Hašima Tačija jezeru Gazivode da se to desilo neki drugi dan, a ne istog dana kada i protest u Prištini.

Govoreći o protestu u subotu, on je rekao da je protest legitimno pravo građana, ali je rekao da taj protest nije poslao pravu poruku.

„Trebalo je poslati poruke srpskom političkom faktoru na severu Kosova, ali organizatori su bili fokusirani na unutrašnje podele, i to je bila greška“, rekao je on.

Po njegovom mišljenju, Kosovo ne pobeduje raskolom i produbljivanjem unutrašnje mržnje, već konstantnim stavom vlasti i opozicije.

Veselji je rekao da je deo opozicije izabrao nekorektan način kako bi imao koristi od političkih manipulacija.

„Shvatite da je Kosovo jedno i da se nikada se neće deliti“, rekao je Veselji koji je pozvao da se udruže u rešavanju svih pitanja, rekavši „protivnik svih nas je Srbija“.

Odgovarajući na pitanje RTK o održavanju vanrednih izbora, on je rekao da to nije prioritet, ako se uzme u obzir činjenica da se Kosovo nalazi u fazi pre završnog dijaloga sa Srbijom.

U vezi sa liberalizacijom viza, Veselji smatra da je izuzetno važno da vize budu ukinute do kraja ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari