Vrcić: Bez odobrenja Beograda nema promene vlasti u Sjenici 1Foto: J. Z. T.

Predsednik Nevladine organizacije Forum za regionalnu i lokalnu saradnju (Flores) Sedat Vrcić iz Sjenice ocenio je danas da je zbunjujuća situacija oko većine u lokalnom parlamentu ove opštine nastala jer „pojedini političari nisu zvali Beograd da se konsultuju da li smeju da formiraju novu većinu“.

Na sednici Skupštine opštine Sjenica, pre nedelju dana, većina okupljena oko Sandžačke demokratske partije (SDP) i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka formirala je novu vlast u toj opštini, da bi već ove srede prethodna, odnosno nova većina okupljena oko Stranke pravde i pomirenja (SPP) nastavila sa radom gde je stala pre sedam dana.

Vrcić je novopazarskom radiju Sto plus rekao da iz SDP i SDA nisu zvali „onoga koji se pita za sve“ da li smeju da formiraju novu većinu.

„Problem je bio u tome što su lokalni odbornici i partije postupile kao da imaju stvarni mandat da formiraju vlast, bez dozvole onoga iz Beograda. Nakon toga im je očito poručeno da sede i slušaju komandu“, rekao je Vrcić.

On smatra da će u predstojećem periodu biti veoma zanimljivo u Sandžaku posmatrati bošnjačke koalicione partnere Srpske napredne stranke (SNS).

„Biće zanimljivo, jer će među njima, sva su predviđanja, rasti intezitet konflikta“, rekao je Vrcić.

Od sredine avgusta ove godine na vlasti u Sjenici je većina okupljena oko SPP i SNS, a na čelu opštine je inženjer arhitekture Munib Mujagić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari