Vučić danas i sutra u poseti Turskoj, sastaće se sa Erdoganom 1Foto: Koča Suljemanović / EPA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stiže danas u dvodnevnu zvaničnu posetu Turskoj, saopšteno je kabineta turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Turski list Hurijet prenosi da je u saopštenju navedeno da „Vučić u posetu dolazi na poziv turskog predsednika Erdogana“.

„U okviru posete biće održan i prvi sastanak Visokog veća za saradnju Turske i Srbije. Na sastancima će se takođe razgovarati i o bilateralnim odnosima Srbije i Turske koji će doprineti regionu, kao i koracima koje treba preduzeti da bi se oni ojačali“, navedeno je u saopštenju iz turskog Predsedništva, prenosi Al Jazeera Balkans.

Navodi se i da se „očekuje će Erdogan razmeniti gledišta povodom nedavnih razvoja situacije na regionalnom i međunarodnom nivou“.

Posetu Turskoj Vučić će početi u Istanbulu, gde će sa predsednikom Turske otvoriti Poslovni forum u organizaciji Odbora za spoljne ekonomske odnose Turske.

Drugog dana posete, Vučić će boraviti u Ankari, gde će imati odvojene bilateralne susrete sa Erdoganom, kao i sa predsednikom Velike narodne skupštine Turske Ismailom Kahramanom.

Predsednici Vučić i Erdogan predvodiće delegacije dve zemlje na plenarnom sastanku i prisustvovati potpisivanju bilateralnih sporazuma.

Tokom posete Ankari, predsednik Srbije obićiće Anitkabir – Mauzolej Mustafe Kemala Ataturka gde će položiti venac i obići muzejski deo kompleksa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari