Ankara

Sabah: Telo Kašogija rastopljeno u kiselini

Ubice saudijskog novinara Džamala Kašogija, usmrćenog u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu 2. oktobra, rastopile su telo žrtve u kiselini i bacile ga u kanalizaciju, piše danas turski list Sabah, čije tvrdnje prenose zapadni mediji.

Turska pokrenula postupak za izručenje Kašogijevih ubica

Tursko tužilaštvo pokrenulo je postupak izručenja za 18 saudijskih državljana osumnjičenih za učestvovanje u ubistvu novinara Džamala Kašogija u konzulatu njegove zemlje u Istanbulu, prenosi Hina.

Erdogan: Stiže glavni saudijski tužilac

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan najavio je danas da će glavni tužilac Saudijske Arabije u nedelju doći u Tursku kako bi se pridružio istrazi ubistva novinara Džamala Kašogija, prenosi AP.

Telo Kašogija u Beogradskoj šumi?

Pretpostavljam da je nestali novinar Džamal Kašogi mrtav, a SAD će odgovoriti Saudijskoj Arabiji veoma ozbiljno.

Tramp: Istina će izaći na videlo

Jezivi detalji navodnog monstruoznog ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija u konzulatu u Istanbulu, grozne pojedinosti vezane za navodno seckanje njegovog tela koje je obavio tim saudijskih operativaca naočigled konzula Mohamada al Otaibija odjeknula je širom sveta kao poziv da se hitno razmotre dalji odnosi prema kraljevini.

Kašogi mučen, pa ubijen

Turski istražitelji tvrde da postoje video i audio zapisi koji dokazuju da je Džmal Kašogi ubijen, što je znak da Ankara ima nameru da nastavi sa pritiskom na Rijad da porekne svoje tvrdnje da nema nikakve veze sa nestankom ovog novinara.

Brenson na slobodi

Turski sud je Brensona osudio na tri meseca i 45 dana zatvora, ali je istovremeno naredio njegovo puštanje na slobodu i ukidanje zabrane putovanja, pošto je u pritvoru proveo oko dve godine.

Telo novinara odneto iz konzulata?

Svet od Saudijske Arabije zahteva da razjasni slučaj svog nestalog novinara Džamala Kašogija koji je poslednji put viđen prošle nedelje, kada je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu.

Turska: Naloženo hapšenje 110 pripadnika vojske

Državni tužilac u Turskoj izdao je naloge za hapšenje 110 vojnika turskog ratnog vazduhoplovstva, zbog sumnje da su povezani sa muslimanskim sveštenikom Fetulahom Gulenom, kojeg Ankara smatra organizatorom propalog vojnog puča 2016. godine, saopšteno je iz kancelarije državnog tužioca, a prenosi RSE.

Sveta Sofija neće biti džamija

Vrhovni sud Turske odbio je danas zahtev da poznata crkva iz vizantijskog perioda Sveta Sofija ponovo bude pretvorena u džamiju.

Turska: Nekretnine samo u lirama

Turska je donela propis po kome se prodaja i iznajmljivanje nekretnina može obaviti samo u domaćoj valuti, piše nemački list Frankfurter algemajne cajtung i objašnjava da turske vlasti tom merom nastoje da spreče dalje slabljenje svoje valute.

Stefanović sa turskim kolegom o saradnji dve policije

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je u Ankari sa ministrom unutrašnjih poslova Turske Sulejmanom Sojluom o konkretnim načinima unapređenja saradnje srpske i turske policije, saopštilo je dana Ministarstvo unutašnjih poslova (MUP).

Turska spremna da razgovara sa Amerikom

Turska je saopštila da je spremna da razgovara sa Sjedinjenim Američkim Državama kako bi se rešio aktuelni spor između dvoje saveznika iz NATO-a, a to se dešava u vreme kada se Bela kuća sprema na povećanje pritiska na Ankaru, prenosi Al Jazeera Balkans.

Prva Poslednja