Ankara

Sveta Sofija neće biti džamija

Vrhovni sud Turske odbio je danas zahtev da poznata crkva iz vizantijskog perioda Sveta Sofija ponovo bude pretvorena u džamiju.

Turska: Nekretnine samo u lirama

Turska je donela propis po kome se prodaja i iznajmljivanje nekretnina može obaviti samo u domaćoj valuti, piše nemački list Frankfurter algemajne cajtung i objašnjava da turske vlasti tom merom nastoje da spreče dalje slabljenje svoje valute.

Stefanović sa turskim kolegom o saradnji dve policije

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je u Ankari sa ministrom unutrašnjih poslova Turske Sulejmanom Sojluom o konkretnim načinima unapređenja saradnje srpske i turske policije, saopštilo je dana Ministarstvo unutašnjih poslova (MUP).

Turska spremna da razgovara sa Amerikom

Turska je saopštila da je spremna da razgovara sa Sjedinjenim Američkim Državama kako bi se rešio aktuelni spor između dvoje saveznika iz NATO-a, a to se dešava u vreme kada se Bela kuća sprema na povećanje pritiska na Ankaru, prenosi Al Jazeera Balkans.

Turska povećala carine na američke proizvode

Turska je kao odgovor na američke sankcije povećala carine na jedan broj američkih proizvoda, a odluka predsednika države Redžepa Tajipa Erdogana objavljena je u službenom glasniku „Resmi gazete“.

Erdogan: Turska je pod ekonomskom opsadom

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je danas izjavio da je njegova zemlja pod ekonomskom „opsadom“, koja nema nikakve veze sa privrednim pokazateljima.

Turska banka garantuje likvidnost

Turska centralna banka (TCMB) saopštila je danas da će obezbediti svu potrebnu likvidnost i pažljivo pratiti tržišta i cene kako bi preduzela sve neophodne mere za održavanje finansijske stabilnosti, javlja agenncija Rojters.

Erdogan: Turska bi mogla ponovo uvesti smrtnu kaznu

Turska bi uskoro mogla ponovo uvesti smrtnu kaznu, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan tokom sahrane žene i bebe koji su poginuli u eksploziji mine na putu.

Erdogan: Turska neće popustiti pod pretnjom sankcijama

Turski predsednik Redžep Tajip Erdoan upozorio je Sjedinjene Američke Države da neće popustiti posle, kako se izrazio, pretnje američkog predsednika Donalda Trampa da će uvesti sankcije ukoliko Turska ne oslobodi američkog sveštenika.

Nakon dve godine Turska ukida vanredno stanje

Službena Ankara danas i službeno ukida vanredno stanje koje je u Turskoj uvedeno pre dve godine nakon neuspelog pokušaja državnog udara. Ali, portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin je najavio da će se, uprkos ukidanju vanrednog stanja, „borba protiv terorizma nastaviti u okviru postojećih uredbi i zakona“.

Erdogan položio zakletvu

Turska je danas zvanično prešla sa parlamentarnog na predsednički sistem upravljanja polaganjem zakletve predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana koji je rekao da će njegovo preuzimanje mandata biti korisno ne samo za Tursku nego i za celo čovečanstvo.

Vučič među 22 predsednika na Erdoganovoj inauguraciji

Ukupno 22 predsednika u ponedeljak, u predsedničkoj palati, u Ankari prisustvovaće inauguraciji predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, saopštili su izvori bliski predsedniku Turske, prenosi Anadolija.

Prva Poslednja