Ankara

Vikipedija u Turskoj ponovo dostupna 1

Vikipedija u Turskoj ponovo dostupna

Haštag #Wikipedia u sredu je bio u vrhu među temama na društvenoj mreži Tviter u Turskoj pošto su vlasti nakon gotovo tri godine ukinule zabranu za ovaj sajt. Turski dnevnik Hurijet pozdravio je odluku rečima: „Vikipedija je konačno slobodna“.

Tursku intervenciju shvataju kao pretnju 3

Tursku intervenciju shvataju kao pretnju

Nakon što je turski parlament usvojio zakon koji Vladi omogućava da rasporedi trupe u Libiji i interveniše u tamošnjem građanskom ratu, usledila je reakcija iz Grčke, Izraela i Kipra.

Migranti se utopili u jezeru u Turskoj 5

Migranti se utopili u jezeru u Turskoj

Najmanje sedmoro ljudi je stradalo kada je brod koji je prevozio migrante iz Pakistana, Bangladeša i Avganistana potonuo u jezeru Van na istoku Turske, saopštili su zvaničnici. Jezero se nalazi u blizini granice sa Iranom, odakle migranti često prelaze u Tursku na svom putu ka Evropi.

Erdogan dobio više nego što je očekivao 7

Erdogan dobio više nego što je očekivao

Petodnevno primirje u Siriji koje je postignuto u četvrtak u Ankari gde je boravila američka delegacija čini se da je još na papiru, imajući u vidu da sa terena stižu informacije da je juče ujutru nastavljena artiljerijska vatra i kopneni okršaji naročito u gradu Ras al Ajnu na granici između Sirije i Turske, prenosi Gardijan.

Minobacačke granate pale u Turskoj, dve žrtve 8

Minobacačke granate pale u Turskoj, dve žrtve

Od minobacačkih granata ispaljenih sa severa Sirije koji je pod kontrolom Kurda, jedna beba i jedan javni službenik poginuli su u turskim pograničnim gradovima, navele su danas turske vlasti.

Erdogan, Putin i Rohani na samitu o Siriji 11

Erdogan, Putin i Rohani na samitu o Siriji

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan danas će se sastati s kolegama iz Rusije i Irana u Ankari, gde će biti održan novi tripartitni samit o Siriji na kome se očekuje da će glavna tema biti ofanziva sirijskih vladinih snaga na poslednje uporište pobunjenika u Idlibu.

Turska optužila SAD da koči planove za sirijsku sigurnu zonu 12

Turska optužila SAD da koči planove za sirijsku sigurnu zonu

Turska je optužila danas SAD da preduzima samo „kozmetičke korake“ ka formiranju takozvane sigurne zone u severostočnoj Siriji i ponovila pretnju o jednostranoj vojnoj intervenciji da bi uspostavila tampon zonu duž svoje granice.

PrvaPoslednja