Vučić i Tači razgovarali o nastavku dijaloga 1Foto: EPA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Davosu sa predsednikom
Kosova Hašimom Tačijem o nastavku dijaloga Beograda i Prištine i poručio da je važno da se razgovara i razmišlja o budućnosti srpskog i albanskog naroda.

„Mi moramo da odlučimo šta je to što možemo, šta je to što želimo, šta je to što hoćemo sa sobom. U budućnosti da imamo realan, ozbiljan i odgovoran pristup“, rekao je Vučić za RTS.

„Da izgubimo najmanje što moramo, a da dobijemo najviše što možemo i ja sam bezbroj puta rekao da situacija u kojoj se mi i Priština dogovaramo mora da bude takva da i jedni i drugi budemo pomalo nezadovoljani i ljuti“, ponovio je on.

Istakao je da, ako neko misli da može da dobije sve a da drugi ne dobije ništa, onda je to pogrešan put koji neće dovesti do rešenja.

On je za RTS rekao i da ne razume zašto su prihvatili samo razmenu informacija kada je reč o istrazi ubistva Olivera Ivanovića, ali se nada da će oni pronaći njegove ubice.

Govoreći o sastanku sa predsednikom Poljske Andžejom Dudom, Vučić je rekao da su razgovarali o investicijama.

„Znate da smo jedva uspeli da sačuvamo poljsku investiciju, ‘Telefoniku’ u Zaječaru, i sada oni rade dobro. Stigla je i njihova firma u Smederevsku mlekaru, u Prvu iskru Barič. Dolazi sve više poljskih investitora, mi želimo da ih ugostimo, da dođu u našu zemlju“, rekao je Vučić.

Dodao je da se trgovinska razmena sa Poljskom uvećava iz godine u godinu i da Poljsa postaje zemlja koja je petnaesta po našem izvozu a šesta po našem uvozu.

„NJen značaj u Srbiji raste, kako što raste značaj Poljske u EU“, naveo je Vučić.

Aleksandar Vučić se na marginama foruma u Davosu sastao i sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem, javlja RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari