Vučić pozvao građane i političare da osude incident ispred Skupštine (VIDEO) 1Foto: BudućnostSrbije/Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je danas od svih građana i političkih predstavnika da najoštrije osude incident ispred Skupštine Srbije.

U obraćanju preko instagram naloga „buducnostsrbijeav“ Vučić je rekao da su danas „fašističke falange“ Boška Obradovića i Saveza za Srbiju napale narodne poslanike.

On je naveo da su ih napali fizički, obarali ih na zemlju, cepali njihove sakoe i to su radili želeći da pokažu da je nasilje ono što bi trebalo da vlada u Srbiji i ono što bi trebalo da dobije većinsku podršku naroda.

„Zato tražim od svih građana Srbije da na najoštriji mogući način osude fašističko divljanje ovih ljudi i da pokažemo da je Srbija demokratska zemlja“, rekao je Vučić i to isto zatražio i od svih političkih predstavnika.

„Možemo se razlikovati po mnogo čemu, možemo da mislimo drugačije o svim pitanjima, ali fašizam nikada nije bio svojstven Srbiji, a ove slike mogli smo da gledamo samo u nacističkoj Nemačkoj tridesetih i ustaškoj Hrvatskoj četrdesetih godina“, rekao je Vučić.

On je istakao da Srbija neće dozvoliti da fažizam pobedi fašizam i izrazio uverenje da ćemo se izboriti za očuvanje demokratskih vrednosti i demokratskog poretka.

„Očekujem da građani budu apsolutno jedinstveni u osudi onoga što se danas dogodilo. A naše je da se borimo da ekonomski razvijamo zemlju, da čuvamo demokratiju i da na izborima pokažemo kome verujemo i da branimo i sačuvamo budućnost naše dece“, naveo je Vučić.

https://www.instagram.com/p/B_69Rljqacm/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari