Vučić: Vlada Srbije radila veoma dobro 1Foto: Twitter

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Vlada Srbije radila veoma dobro, iako uvek može bolje, a da bi pitanje o eventualnoj rekonstrukciji trebalo postaviti premijerki Ani Brnabić.

Vladi čestitam, Ani čestitam, ona se borila, radila. Ministrima, oni su se borili trudili, radili, a za one za koje Ana misli da se nisu dovoljno borili i trudili, uveren sam da će mi, kao predsedniku i dalje najveće stranke u Srbiji, to reći, pa ćemo o tome donositi odluke, rekao je Vučić novinarima posle obilaska Železare Smederevo.

Da pokušamo prvo još neke stvari u Srbiji da rešimo, od kojih su svi bežali, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da nije očekivao tako brz ekonomski oporavak, jer kada je bio premijer javni dug je bio između 77 i 79 odsto BDP, a do kraja godine će biti ispod 50 odsto BDP.

Govoreći o Kosovu, Vučić je rekao da Srbija vodi svoju politiku, nezavisnu i da „njemu nijedan ambasador ne određuje šta će da govori, niti im vlada šalje dnevni red, kao što je ranije bio slučaj“.

Zahvalan sam srpskom narodu koji je čuvao svoje ime i prezime i svoje srpsko ognjište, naglasio je Vučić, koji je na pitanje o istrazi o ubistvu Olivera ivanovića izneo uverenje da „to zlodelo neće biti neotkriveno“.

Ljudi u Srbiji odlučuju o svojoj sudbini. Imamo realan, racionalan pristup i ne vodimo računa samo o dnevno politčkim interesima, već gledamo u budćnosti i borimo se da izvučemo najviše što možemo. Da li će me Srbi razumeti, neće, rekao je Vučić.

„A, da vas pitam, ovi što su protiv nas, a jesu li rekli – svaka čast za Narodni muzej, jesu li rekli?“, upitao je Vučić.

„Evo ovi naši, što su krali i pljačkali, Đilas, Jeremić i ostali, pa što ga oni nisu otvorili, što nisu otvorili Muzej savremene umetnosti?“, dodao je Vučić.

On je konstatovao da „kod nas nema priznanja i neće ga ni biti“ i da to ne očekuje.

„Ono što je mnogo važno, to je kako će budućnost da nam sudi, a sudiće se prema statističkim podacima, a ne prema emocijama, prema onome što ste ostavili iza sebe“, rekao je.

Na najavu lidera Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića da počinje prikupljanje potpisa za njegovu smenu, Vučić je upitao:

„Šta sad hoće, da Đilasa postavim za gradonačelnika, a njega za premijera? Prikupljaće potpise za šta? Izgleda da ga je strašno zabolelo što je iz ustavnog prava na mufte prošao sa šesticom jedva, pa još nije naučio kako idu sve procedure“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, sadašnja gradska vlast vraća dugove roditeljima za to što im je naplaćivana dupla cena za vrtiće.

„Sve to što im je Đilas naplaćivao da bi on bio bogat, još bogatiji, da bi Jeremić bio bogat, bogatiji, da bi Janković imao najveću platu u Srbiji, mi to sve i danas vraćamo roditeljima“, rekao je Vučić.

Vučić je ocenio i da su sramne reči Dragana Đilasa o izboru nekadašnjeg košarkaša „Partizana“ Gorana Grbovića za direktora Štark arene.

„Pridev sramni bi najpre trebalo da stoji uz njegovo ponašanje i uz pljačku koju je obavio i njeg stranački prijatelj Jeremić i svi oni zajedno. Pljačkali su, pljačkali, postali su neki od najbogatijih ljudi“, rekao je Vučić.

„Mišković, pa ko je drugi? Đilas i njegovi medijski-tajkunski drugovi i ovi njegovi ostali drugovi sa kojima je opljačkao Srbiju od 2007. pa do 2012. godine“, dodao je on.

Najavljujući posetu Kini na jesen, Vučić je rekao da će moliti za „nešto veliko“ kineskog predsednika Si Đinpinga, ali medijima nije otkrio o čemu se radi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari