Vulin razgovarao sa kirgijskim ministrom za vanredne situacije 1Foto: BETAPHOTO/MUP SRBIJE/DS

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ministrom Ministarstva za vanredne situacije Кirgizije Ažijekevim Bobek Ergeševičem o unapređenju saradnje u oblasti vanrednih situacija, saopštilo je resorno ministarstvo Srbije.

Кirgiska strana inicirala je posetu Ministarstvu unutrašnjih poslova u cilju uspostavljanja saradnje Ministarstva za vanredne situacije Кirgizije i srpsko-ruskog humanitarnog centra, navodi se u saopštenju.

U razgovoru sa ministrom Bobek Ergeševičem, Vulin je naglasio da je ova poseta novi podstrek za intenziviranje saradnje dva ministarstva, kao i da je Ministarstvo unutrašnjih psolova Srbije otvoreno da u narednom periodu unapredi bilateralnu saradnju uspostavljanjem direktnog kontakta u cilju obezbeđenja efikasnog upravljanja vanrednim situacijama i smanjivanju rizika od katastrofa.

Kirgijski ministar se zahvalio na prilici da se upoznaju i razmene iskustva kao i da se upoznaju sa radom Srpsko-ruskog humanitarnog centra, za koji su čuli da je najbolji u pružanju humanitarne i spasilačke pomoći, ne samo u Srbiji već i u regionu.

Vulin je rekao da je počastvovan što se ceni srpski centar i predložio zajedničko učešće na međunarodnim i regionalnim vežbama, kao i razmenu iskustva i organizaciju obuka.

Dva ministra su se osvrnula i na migrantsku krizu, koja je postala aktuelna i u Кirgiziji. Vulin je u razgovoru preneo iskustva Srbije, primere Ministarstva unutrašnjih poslova kao odgovor na migrantsku krizu, što je dovelo do smanjenja broja migranata u Srbiji.

Vulin se zahvalio Кirgiziji na prinicipijelnom poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari