Vulin: Vojska spremna da zaštiti državu i pored dodatnih aktivnosti 1Aleksandar Vulin Foto: Bet/MOD/Jovo Mamula

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je Vojska Srbije u punom borbenom kapacitetu, sposobna i spremna da zaštiti državu bez obzira na nove aktivnosti u vanrednom stanju.

Gostujući u emisiji Novo jutro na TV Pink Vulin je rekao da „pored toga što obezbeđuje zdravstvene centre, 17 migrantskih centara, što je izašla na granicu i što postavlja karantine, što drži vojno zdravstvo, vojska nije izgubila ni delić svoje borbene gotovosti i borbenih sposobnosti.“

„Mi smo sada u stanju da zaštitimo svoju zemlju, da zaštitimo svoj vazdušni prostor, da zaštitimo čitav naš prostor i Srbe gde god da žive, da ne bi slučajno neko pomislio da je Vojska Srbije sada zauzeta nekim drugim stvarima i da ne može da razmišlja o tome da li se negde neko obračunava sa Srbima ili ugrožava naš teritorijalni suverenitet „, naglasio je ministar odbrane.

Vulin je rekao da Srbija treba da bude ponosna na predsednika Aleksandra Vučića i njegov govor u kojem je rekao šta se dešava u svetu i kod nas i kako se Kina, a kako Evropska unija, ponela prema Srbiji.

„Evropska unija je pokazala da brine samo o sebi, pa čak i da ne postoji unutarevropska solidarnost, jer svaka članica brine sama za sebe, rekao je ministar Vulin i dodao da bi bilo „razumno očekivati da će sve zemlje koje su u statusu kandidata i koje traže članstvo o kojem toliko dugo pregovaraju, dobiti ipak jedan status u kojem će moći bar da kupe sredstva iz EU.

„Nismo tražili pomoć i da nam poklone, već da kupimo respiratore i šta god je potrebno. Oni su rekli: Ne, imamo samo za nas“ istakao je Vulin.

Posebno je naglasio prijateljski odnos Kine prema Srbiji koji se ogleda i u spremnosti te zemlje da nam pomogne u borbi protiv koronavirusa, i istakao da na dobre odnose dveju zemalja veliki uticaj ima lično prijateljstvo srpskog predsednika Vučiča i kineskog Si Đinpinga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari