Zelenović: Nema izbora bez slobodnih medija 1Foto: FoNet/ZZS

Aleksandar Vučić se na televizijama sa nacionalnom frekvencijom za mesec dana pojavio 793 puta ili 26,4 puta dnevno, dok se u istom periodu niko od lidera opozicije se nije pojavio u ovim medijima ni jedan jedini put, rekao je predsednik Zajedno za Srbiju (ZZS) Nebojša Zelenović.

Vlast građane i celo javno mnjenje drži u stanju hipnoze, jer su uskraćeni za osnovne informacije o realnom stanju u zemlji, kao da žive u srednjem veku, rekao je Zelenović, obilazeći selo Dublje u opštini Bogatić u okviru kampanje bojkota izbora, saopšteno je danas iz ZZS.

„Medijska tortura počinje u jutarnjim programima u kojima učestvuju kvazi-novinari, plaćeni analitičari i funkcioneri vladajuće stranke koji govore jezikom mržnje i netolerancije“, ocenio je Zelenović.

On je dodao da se oko podneva se pojavljuje Vučić na nekom događaju ili vanrednoj konferenciji za novinare, i u svojstvu predsednika države „izgovara najteže uvrede i neistine ne samo na račun opozicije, već se agresivno obračunava i sa novinarima koji mu postave neugodno pitanje“.

Nakon toga do ponoći sledi repriziranje njegovog nastupa na svim nacionalnim televizijama i u svim dnevnicima. Uz to, na svakih nekoliko dana u udarnim terminima građani imaju prilike da prate njegove eskluzivne intervjue uživo. I tako svaki dan – i za Novu godinu, i na Uskrs, i kada pobeđuju košarkaši ili odbojkašice.“ – rekao je Zelenović.

Kad ljudi ne budu šikanirani zbog svog mišljenja, kad ih ne budu ucenjivali, kada Srbija bude mogla da čuje one koji drugačije misle, onda ćemo govoriti o izborima, poručio je Zelenović. Do tada izbora u Srbiji nema, pa samim tim u nečemu što ne postoji ne možemo ni da učestvujemo, dodao je on.

„Naša obaveza je da se izborimo za pravo da se čuje drugačije mišljenje. Do tada, obići ćemo svaki grad, svako selo i zaseok, i u direktnom razgovoru sa slobodnim ljudima borićemo se za slobodne i poštene izbore“, istakao je Zelenović u razgovoru s meštanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari