petak 16. februar  – VINI VICI

Mesto: Beogradski sajam

Vreme: od 22 časa

Vini vici je projekat dva dobro poznata imena sirom svetkse trens scene, Aviram Saharai i Matan Kadosh. Takođe su clanovi poznatog sastava Sesto sento SENTO.

Koncept Vini Vici formirali su muzičari sa namerom da izraze svoju ljubav prema staroj školskom zvuku, uparenim sa njihovim progresivnim idejama.

subota 17. februar  – KRALJ ČAČKA

Mesto: SubBeern centar, Novi Sad

Vreme: od 22 časa

Nastup u SubBeernom centru biće naš poslednji pred ulazak u studio i snimanje pesama za drugi studijski album. Tokom 2017. godine Kralj Čačka je svirao na najvećim festivalima u zemlji i regionu, kao što su Exit, Arsenal fest, Mountain Music, Arlemm, Ferragosto Jam, Koncert godine… ali i kao specijalni gost Darka Rundeka pred više od 10.000 gledalaca na Tašmajdanu.

Foto: Andrea V. Bauk

Njegovu muziku je teško svrstati u neku kategoriju. Pararokerske muzičke idiome – kao što su kabaretska pesma, ulični moritat, kantri lament, bluz žalopojka ili pozorišni song – prilagodio je svojoj umetničkoj viziji.

subota 17. februar  – NIRVANA TRIBUTE USA

Mesto: SKC Fabrika, Novi Sad

Vreme: od 21 čas

Najbolji svetski Nirvana tribute band iz Bostona, u sklopu svoje najnovije evropske turneje dolazi i u Srbiju. Predvodi ih harizmatični Jon O’Connor koji se potpuno uživeo u ulogu Kurta Cobaina i širom sveta je ocenjen kao njegova dobra kopija.

Povod za ovu novu turneju je obeležavanje 25 godina od MTV Unplugged koncerta koji se dogodio 1993. godine u New Yorku i objavljen je na albumu i DVD-u koji su prodatii u višemilijonskim tiražima. Pesma Man Who Sold The World je dospela na sve svetske top liste. Pored toga, sa ovim koncertom obeležava se i rođendan Kurta Cobaina koji bi 20. februara napunio 51 godinu. Koncert će biti podeljen u dva segmenta, prvi će biti akustičan set sa presekom pesama sa MTV Unplugged albuma, dok će drugi biti električan best of Nirvana set.

U sklopu ovog unikatnog muzičkog događaja u SKC Fabrici biće upriličeno nekoliko različitih dešavanja na kojima će publika moći da uživa u sadržajima posvećenim bendu Nirvana kao i liku i delu samog Kurta Cobaina.

petak 16. – subota 17. februar  – HITH FESTIVAL

Mesto održavanja: Udruženje rok muzičara Srbije, Beograd

Ovo je prvi festival u Udruženju rock muzičara Srbije, a koncerte će održati rok bendovi iz različitih gradova naše zemlje, a tu su i gosti iz inostranstva. U petak nastupaju  Brat (UE), Riccobellis (Brescia – Italija) i S.U.S. (BG). 

Drugi dan festivala, subota, rezervisana je za Crveni Karton (KŠ), Trnje (BG) i  Grešnke (BG).

četvrtak  22. februar  – BIG BEND RTS

 Mesto održavanja: Velika sala Doma omladine Beograda

Vreme: od 20 časova

Povodom obeležavanja meseca afroameričke istorije u SAD biće održan koncert Big Benda RTS pod nazivom „Džez Ambasadori“, posvećen dugogodišnjem istoimenom programu turneja i nastupa čuvenih američkih džez umetnika.

Ovim koncertom naš eminentni ansambl započinje seriju velikih nastupa u godini jubileja, 70 godina od osnivanja (1948-2018).

Manifestacija “Black History Month”, koja će se održati u Beogradu tokom februara, deo je globalnog, američkog projekta za popularizaciju afroameričke kulture, čime se slavi i odaje poštovanje dostignućima i uspesima afroamerikanaca u Americi.