Muzički vodič od 6. do 13. septembra 1Foto: Promo

Svakog petka portal Danasa preporučuje žurke, svirke, koncerte i događaje praćene dobrim zvukom, koji će se održati u narednih sedam dana.

6. septembar – Fatima Hajji

Španska tehno umetnica afričkog porekla Fatima Hajji nastupiće večeras u Barutani. Ove godine Fatima slavi 20 godina svog prisustva na muzičkoj sceni, pa tom prilikom za beogradske klabere planira specijalan party, ukazano je u saopštenju za medije.

Tokom svoje duge karijere oblikovala je razne podžanrove tehno muzike, ukazano je povodom nastupa i dodato da je njen zvuk snažni hard tehno, u kome se protežu hipnotišuće arapske melodije, kao i elementi afričke muzike, salse i dobar gruv.

– Pored di-džejinga, ona se bavi i produkcijom, vlasnica je i tri izdavačke kuće Standbite Music, Taikatta i Silver M. Takođe, vodi i svetski slušanu radijsku emisiju Standbite Music, dok žurke svoje etikete Silver M održava na Ibizi, u Amsterdamu i Barceloni – istaknuto je u saopštenju i dodato da će joj večeras podršku pružiti muška tehno ekipa: Bojan Vukmirović iz Concrete Djz, Paragon i Timmy Mendeljejev i CWTCH.

6. septembar – Pojačaj repčugu

Muzički vodič od 6. do 13. septembra 2Posle decenijskog slušanja repa i hip hopa, Varvara iz organizacije Zeleni Kačket puštaće jako kvalitetnu muziku i skoncentrisaće se malo na fem rap, ali naravno biće tu i svima poznate pesme, ukazano je u najavi događaja koji će se odviti ovog petka u AKAB Okretnica / Furija Infoshop. „Ponesite dobro raspoloženje i stavi tozla ljubi brat“, ukazali su organizatori.

7. septembar – Boris Mladenović

Muzički vodič od 6. do 13. septembra 3Akustičnim koncertom Borisa Mladenovića, jednog od autora i frontmena grupe Jarboli u subotu otvaramo sezonu u Demodeu, najavili su organizatori i dodali da će Boris izvesti akustične verzije pesama iz repertoara Jarbola, pesme koje su objavljene u njegovoj zbirci “Smešna muka”, pa će koncert biti i neka vrsta pesničke večeri i promocije knjige“.

Osim Jarbola i drugih Borisovih pesama na repertoaru će se naći i nekoliko obrada skrivenih bisera drugih autora kao što su YU grupa, Turisti, Bojana Bulatović Bo, itd, ukazali su oni i konstatovali sve u svemu, uzbudljiv i potresan jednočasovni muzičko-poetski program za akustičnu gitaru i glas.

DJ podrška: Sol&Zoot

7. septembar – Kišobran žurka

Muzički vodič od 6. do 13. septembra 4Septembarski Kišobran odviće se u omiljenom prostoru Drugstore Gardena, u subotu od 23 sata, još jednom za ispis leta, ukazano je u najavi i dodato da je „Drugi stejdž je rezervisan za Lexisa, vođu etikete Music Is My Sanctuary is Montreala, na kojoj je i DJ Spacewalker koji će mu ovom prilikom biti i domaćin“.

7. septembar – Treća sreća: Dizni Fantazija

Muzički vodič od 6. do 13. septembra 5Koncert na otvorenom Beogradske filharmonije i izvođenje „Dizni Fantazije“ uživo, u 20 časova. Lokacija koncerta je neznatno izmenjena te će se tradicionalni filharmonijski piknik ovoga puta održati „prekoputa“, odnosno na Ušću, pod dirigentskom palicom stalnog gostujućeg dirigenta Danijela Rajskina, ukazano je u najavi događaja i dodato da će muzičari Beogradske filharmonije svirati čuvene numere klasične muzike ispod velikog ekrana na kome će se prikazivati kompilacija originalnog filma „Fantazija“, remek-dela Volta Diznija iz 1940, i filma „Fantazija 2000“, zvanično nikada prikazanog na našim prostorima.

8. septembar – Svemirko

Muzički vodič od 6. do 13. septembra 6Zbog velikog interesovanja, ponavljamo magiju, istakli su organizatori povodom koncerta grupe Svemirko, koji će 6. 7, a i 8. septembra nastupiti u Beogradu, u Kulturnom centru Grad, sa početnok od 20 časova.

Oni su dodali da se „ova eklektična skupina predvođena Markom Vukovićem uz pomoć pratećeg sastava kojeg čine Antonio Bošnjak, Marin Tandara, Branimir Blažević i Bojan Bojko, nametnula se kao jedna od najinteresantnijih pojava savremene pop muzike Balkana“.

12. septembar – Nikola Vranjković

Muzički vodič od 6. do 13. septembra 7Prvi put na Zappa Barci nastupiće Nikola Vranjković, u četvrtak sa početkom u 22 sata, ukazali su organizatori.

Ključna autorska ličnost kultnog beogradskog benda Block Out, Vranjković je do sad objavio samostalno debi „Za ovde ili za poneti“ (2001), a posle raspada matičnog benda, mini album „Bremeplov“ (2014) i u novembru 2017. godine novi studijski dupli album „Veronautika“ , ukazali su oni i dodali da njegova pozicija na sceni nezavisna je i samostalna – u pitanju je poseban fenomen koji na ovaj ili onaj  način traje više od dvadeset pet godina.

Album “Veronautika proglasen je po glasovima slusalaca radija Beograd 202 za album 2017. godine. Nikola Vranjković dobitnik je nagrade “Strune od svetla” za najboljeg rok pesnika 2017.godine, a uz Vranjkovića nastupia i sastav u kome su bubnjar Vladan Božilović, basista Ivan Mihailović, gitaristi Danilo Ikodinovski, Milan Vučković i Ivan Zoranović, koji svira i klavjaturu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.