Foto: Promo

„Zdravo prijatelji. Pozivam vas na koncert u Sava centru 2. novembra. Pripremite se za sjajno, sjajno Afro Cuban veče! Čekamo vas!“ poručio je u kratkom video klipu vođa grupe Juan de Marcos Gonzales.

Izuzetno bogato muzičko nasleđe Kube Afro Cuban All Stars uspešno predstavljaju svakim svojim novim koncertom ili izdanjem, još od prvog albuma „A Toda Cuba Le Gusta“, koji je snimljen, kao deo iste studijske sesije, i objavljen 1997. godine zajedno sa čuvenim albumima „Buena Vista Social Club“ i „Introducing …Ruben Gonzalez“. Upravo je de Marcos bio arhitekta projekta „Buena Vista Social Club“. Nakon uspeha „A Toda Cuba le Gusta“, de Marcos je odlučio da nastavi projekat Afro-Cuban All Stars, kao vođa orkestra.

„Sa Afro Cubaran All Stars nastojimo da predstavimo bogatstvo kubanske muzike. Naši koncerti su putovanje kroz kubansku muziku, njenu istoriju i sve njene žanrove. Za mene, svi žanrovi su validni, ne pravim razliku među njima. Sve je to jedna, kubanska muzika“, objašnjava Juan de Marcos.

Ulaznice za koncert Afro Cuban All Stars 2. novembra u Beogradu koštaju 1.800, 2.000, 2.300 i 2.700 dinara na blagajni Sava centra, kao i preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs.

Povezani tekstovi