Đoković na terenu 1. januara 1EPA-EFE/Emilio Naranjo

Pod uslovom da ode u Australiju i učestvuje sa reprezentacijom Srbije na ATP kupu, u predigri prvog sezonskog grend slema.

Organizator je objavio raspored takmičenja u Ken Rouzvol areni u Sidneju, gde će se osvajač prvog izdanja najmlađeg takmičenja muških nacionalnih timova iz 2019. godine prvo odmeriti sa Norveškom.

Meč našeg tima i selekcije sa severa Starog kontinenta u A grupi trebalo bi da otvore Dušan Lajović i Viktor Durasović, u 7.30 časova ujutro po srednjeevropskom vremenu. Posle bi trebalo da usledi singl duel Novaka Đokovića i Kaspera Ruda (ne pre 9.00), a onda i dubl okršaj.

Istog dana igra se još jedan meč A grupe, između Čilea i Španije.

Sve to pod uslovom da se ispostavi da je Novak Đoković vakcinisan, o čemu se još ne izjašnjava, ili mu (ako nije) organizator Otvorenog prvenstva Australije, tj država Viktorija, odobri odbranu primata pod posebnim uslovima. Đoković sigurno neće ići samo na jedno takmičenje, jer je ATP kup zagrevanje za uvodni grend slem svake teniske sezone.

Pored devetostrukog šampiona Australijen opena, od srpskih reprezentativaca za takmičenje u Sidneju prijavljeni su Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nikola Ćaćić i debitant Matej Sabanov.

Srbija 3. januara igra sa Čileom, a dva dana kasnije sa Španijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari