Novak Djokovicfoto EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Novak Đoković, uspešno je prošao i drugo kolo na Rolan Garosu, s obzirom na to da je savladao Aleksu Molčana sa 3-0 u setovima (6:2, 6:3, 7:6 (7:4)). Meč je bio zanimljiv, pre svega, zbog toga što je Slovaku od nedavno trener Marijan Vajda, stručnjak koji je maltene dve decenije sarađivao sa najboljim teniserom današnjice. Naredni rival Novaka biće Aljaž Bedene.

Novak je u prvom setu veoma dobro servirao. Imao je visok procenat uspešnosti osvojenih poena na svoj prvi servis (14/15).

Levoruk, Molčan se trudio da sa osnovne linije isparira srpskom asu, međutim, već kod 2:1 u gemovima, Novak je iskoristio drugu brejk loptu da protivniku oduzme servis.

Nije potom bilo veće drame, naprotiv. Manirski je Srbin održavao prednost koju je na kraju potvrdio još jednim napravljenim brejkom.

Ni u nastavku meča Slovak nije došao u priliku za brejk loptom. Rezultatski ravnopravni, protivnici su bili do 3:2 u gemovima kada je Novak iskoristio svoju prvu brejk loptu.

Molčan je imao više neiznuđenih grešaka u drugom setu, Novak je pritom odlično servirao i imao izuzetno visok procenat osvojenih poena na svoj drugi servis.

Potencijal Slovaka viđen je najbolje u trećem setu. Molčan se borio, sasvim korektno servirao, posebno pri svom prvom servisu. Iako je posle dva gema izgubio servis, već u narednom uspeo je da napravi ri-brejk za 2:2. Na 4:5 imao je šansu i da napravi meč dramatičnijim, ali nije realizovao brejk priliku, zapravo je Novak odlično odservirao. Set je otišao u taj-brejk u kojem je do izražaja došlo ogromno iskustvo Srbina i daleko bolja igra sa osnovne linije.

Kod 3:2, Đoković je napravio prvi mini brejk, zatim još jedan za 6:3 i tri meč lopte. Prvu nije iskoristio, ali drugu jeste za plasman u treće kolo Rolan Garosa. Bio je to sedmi osvojeni taj-brejk Đokovića ove sezone, uz dva izgubljena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari