Ako smeni Duljaja, Partizan će postaviti Nađa kao privremeno rešenje 1Foto: STARSPORT

Male su šanse da ne dođe do smene na mestu šefa struke crno-belih.

Do pre par meseci samo formalnost delila je dve strane od produžetka saradnje.

Pisalo se i govorilo o tome da je uprava zadovoljna radom Igora Duljaja i da sa njime želi da započne letnje pripreme i da pokuša da u kvalifikacijama za mesto u Ligi šampiona dogura što dalje.

Ipak. čitav niz (ne)predvidivih događaja – od samih nastupa Duljaja u javnosti, pa sve do loših rezultata, a naročito nakon vezanih poraza od Crvene zvezde, garniranih nedeljnom kapitulacijom od TSC-a – doveo je do toga da će danas Miloš Vazura i saradnici odlučivati o tome da li će sa nedovoljno dokazanim stručnjakom nastaviti saradnju.

Utisak je da je Duljaj pokušao sve što je u njegovoj moći da Partizan bude što kompetitivniji u domaćem šampionatu; bavio se zimus dovođenjem pojačanja – sa mnogima je lično pregovarao, samom logistikom u smislu smeštaja stranaca, pa čak i vožnje od aerodroma do hotela; imao je slobodu u radu, mogućnost da se neometano bavi sturčnim poslovima, ali se čini da je vremenom sve više gubio podršku uprave.

Njegova je odgovornost kada je reč o igračima koji su stigli u poslednjem prelaznom roku. Igrački kvaliteti Ovusua, Kastulja, Goha… krajnje su upitni i u rezultatskom smislu nisu doveli do progresije, već regresije.

Takođe, njegovi javni nastupi, ophođenje prema sudijama, pa čak i odnosi sa ljudima u stručnom štabu krajnje su nesvakidašnji, neuobičajeni i odstupaju od „sportske diplomatije“.

Na sve to, u poslednje vreme crno-beli su zaređali sa porazima u meri da su na pet kola pre kraja šampionata ugrozili drugo mesto, koje garantuje učešće u kvalifikacijama za mesto u Ligi šampiona.

Nakon izgubljenog susreta od TSC-a (1:2) ekipa Žarka Lazetića samo je na četiri boda od Partizana, što je upalilo sve alarme u Humskoj i dovelo do toga da uprava za danas zakaže sastanak sa Igorom Duljajem posle kojeg bi trebalo da bude jasnije ko će do kraja prvenstva i na koji način predvoditi Bibrasa Natha i saigrače.

Po logici stvari, to bi trebalo da bude Albert Nađ, njegov prvi pomoćnik sa kojim Duljaj, inače, nije u dobrim odnosima.

U pitanju je stručnjak sa PRO licencom koji je imao prilike da već vodi igrače Partizana na poslednjem prvenstvenom večitom derbiju (čija je uvertira bila tragikomična s obzirom na to da su se Duljaj i Nađ posvađali zbog načina na koji je prvi pomoćnik trebalo da odmeni šefa struke, što je dovelo do Nađovog privremenog napuštanja kluba, a potom i povratka na volšeban način).

Nađ odlično poznaje igrače, sam ambijent u klubu i ukoliko se uzme u obzir da je naredni meč crno-belih već u četvrtak protiv Vojvodine, za očekivati je da, ukoliko dođe do smene Duljaja, nekadašnji trener Teleoptika dobije šansu do kraja takmičarske godine.

Posle duela sa Vošom, crno-bele očekuju nešto lakši mečevi sa Napretkom, Mladosti, Čukaričkim i kragujevačkim Radničkim.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari