Andora i San Pablo Burgos ispali iz Endesa lige 1Foto: Pixabay/Pexels

Morabank Andora i San Pablo Burgos ispali su uz Endesa lige.

Andora je sezonu završila na poslednjem mestu sa skorom 10-24, a San Pablo Burgos 11-23, dok su pobedu više i poraz manje od Andore imali Saragosa, Obradoiro i Fuenlabrada (svi sa skorom 12-22) i za „dlaku“ su sačuvali prvoligaški stutus.

Iz druge lige u prvu je ušla Granada, a kroz plej-of najviše šansi da to učini ima Estudijantes.

Ono što čitavu priču čini još interesantnijom jeste i činjenica da je Andora ove sezone igrala sjajno u Evrokupu, a ipak nije uspela da opstane u najkvalitetnijioj košarkaškoj evropskoj ligi.

Uoči sezone nije se očekivalo da će se Andora i San Pablo Burgos uopšte boriti za prvoligaški status, tim pre što su obe ekipe imale sjajan sastav.

Za Andoru su igrali Gal Mekel, Kodi Miler Mekintajer, Mario Nakić, Klevin Hena, Musa Dijanj, Dru Kroford, David Jelinek, Konor Morgan, Oriol Pauli, Viktor Arteaga, Naćo Ljovet te Giljem Kolom, dok su boje Burgosa ove sezone branili Vitor Benite, Džulijan Gembl, Dani Dijez, Aleks Renfro, Ćavi Rabaseda, Lendri Noko i Entoni Klemons, pa se od obe ekipe očekivalo da izbore plasman u plej-of Endesa lige, a ne da ispadnu iz nje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari