Bernd Šuster: Odluka Ćavija da napusti klupu Barselone je iznenađujuća 1Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

„Eksplozija“ Pau Kubarsija (17 godina) u prvom timu Barselone iznenadila je mnoge, a jedan od njih je i Bernd Šuster, bivši fudbaler Barselone i Real Madrida koji nije imao zadrške u pohvalama tinejdžera za sjajne igre u prvim nastupima kao igrač Barselone.

Šuster je dao kraći intervju za Cadena SER i izrazio svoje čuđenje odličnim nivoom koji je Kubarsi pokazao, a zatim istakao da ga pojava mladog centralnog beka podseća na ono što je Serhio Buskets pokazao pod „dirigentskom palicom“ Pepa Gvardiole, piše katalonski list Mundo Deportivo.

– On je dečak koji je došao niotkuda i daje taj fantastičan nivo u igri Barse. Malo me podseća na to kada je Pep Gvardiola izveo Busketsa na veliku scenu, igrača koji se dobro pozicionirao, koji je čitao utakmice kao niko drugi i koji nije gubio mnogo lopti. Kubarsi ima još neke impresivne kvalitete – izjavio je Šuster.

Osim što je pohvalio učinak Kubarsija, Šuster je ocenio i odluku Ćavija Ernandeza da napusti mesto trenera Barse na kraju sezone „iznenađujućom” i istakao trenutnu tendenciju nekih trenera da najavljuju odlazak sredinom sezone.

– Godinama su imali tim koji nije uspeo da dođe do vrha, uprkos činjenici da su prošle godine osvojili La Ligu. Čini se da su odložene ostavke u modi. To se desilo i sa Ćavijem, ali i sa mojim sunarodnikom Klopom, pa i sa Tuhelom. Sve mi to deluje kao hir – rekao je Šuster.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari