Navijači izabrali tim Lige šampiona za 2019. godinu 1Foto:Beta/Ap

Evropska fudbalska asocijacija objavila je idealan tim Lige šampiona za 2019. godinu na osnovu glasova navijača (oko dva miliona učestvovalo u anketi na sajtu UEFA).

Zanimljivo je da se u idealnom timu nije našlo mesta za kapitena i najboljeg igrača Ajaksa Dušana Tadića.

Loša sezona Nejmara u Pari Sen Žermenu izbacila je Brazilca iz prvih 11 u kojima je bio prošle i pretprošle godine. Iako UEFA nije objavila ko je dobio koliko glasova, britanski Dejli mejl tvrdi da je imao uvid i da je navodno Brazilac dobio manje od 3.000 glasova, što je po analizi ovog lista „znak da je njegova karijera u opasnom padu iz koga nema više povratka“. Što se tiče 11 pobednika ove ankete, može se konstatovati da nema većih iznenađenja i da su rezultati očekivani.

Idealan tim Lige šampiona igrao bi u formaciji 4-4-2 u kojoj bi na krilnim pozicajama bili Ronaldo i Mesi. Najviše igrača (četiri) je očekivano iz redova osvajača Lige šampiona – Liverpula.

U komentarima na ovaj izbor dominira mišljenje da ni Kristijano Ronaldo nije trebalo da se nađe u ovom timu pošto je prošle sezone Juventus već u četvrtfinalu ispao od Ajaksa, a Portugalac je bolje partije pružao u Seriji A i reprezentaciji Portugala nego u Ligi šampiona.

Međutim, kako su u pitanju glasovi fanova fudbala, a ne struke, očigledno je da Ronaldo ima poklonike koji će za njega glasati i kad mu ne ide najbolje.

Mnogi komentari odnose se na to da je upravo Dušan Tadić trebalo da zauzme mesto Ronalda pošto je bio glavni igrač u pohodu Ajaksa koji je zaustavljen tek u polufinalu Lige šampiona, i to golom Totenhema u 90. minutu revanša u Amsterdamu.

Idealni tim LŠ

Golman – Alison Beker (Liverpul)

Odbrana – Trent Aleksander-Arnold (Liverpul), Matijas de Liht (Ajaks/Juventus), Virdžil van Dajk (Liverpul), Endi Robertson (Liverpul).

Sredina – Franki de Jong (Ajaks/Barselona), Kevin de Brujne (Mančester siti), Leo Mesi (Barselona), Kristijano Ronaldo (Juventus).

Napad – Robert Levandovski (Bajern), Sadio Mane (Liverpul)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari