Blamaža Liverpula i Rendžersa bez opravdanja 1Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Utakmicama u A, B, C i D grupi završeno je prvo kolo Lige šampiona, a veće su obeležili klubovi za Ostrva koji se, najblaže rečeno nisu snašli u utakmicama koje su igrali.

Nakon poraza Čelsija od Dinamo Zagreba, te pobede Sitija nad Seviljom u Andaluziji, večeras su svoje utakmice igrali Totenhem i Liverpul, a navijači pomenutih klubova će pokušati da što pre zaborave izdanja svojih ljubimaca.

Fudbaleri Totenhema teže nego što se očekivalo su uspeli da savladaju Marsej na svom terenu (2:0), iako su gosti sa juga Francuske od 48. minuta igrali sa igračem manje zbog crvenog kartona Čensona Membe.

Strelac golova vrednih bodova bio je Ričalison u 76. i 82. minutu susreta i na taj način je spasio obraz tima Antonio Kontea koji je uoči meča važio za velikog favorita.

„Pevci“ su se dugo mučili protiv objektivnog slabijeg protivnika i malo je falilo igračima Igora Tudora da odnesu jedan bod sa gostovanja iz Londona.

Još je dramatičniju noć imao Liverpul koji je podno Vezuva doživeo pravu katastrofu.

Na stadionu „Dijego Armando Maradona“ Napoli je igrao baš kao tih slavnih dana kada je čuveni Argentinac „plesao“ u dresu „Partenopea“ i donosio titule na jug Italije.

Danas se u Napulju još uvek čeka na novi Skudeto, ali se pobede u najelitnijem klupskom evropskom fudbalskom takmičenju podrazumevaju.

A neslavno iskustvo na čuvenom stadionu imao je engleski vicešampion Liverpul koji je do nogu potučen – 4:1.

Pride, Napolitanci su promašili jedan od dva dosuđena penala u njihovu korist, pa se može reći da su „Redsi“ još i dobro prošli na ovom neugodnom gostovanju.

Ako se na sve ovo pridoda i ubedljiv poraz Rendžersa u gostima protiv Ajaksa, jasno je zašto će klubovi sa Ostrva želeti što pre da se okrenu utakmicama u nacionalnim šampionatima.

Tim iz Amsterdama je rezultatom 4:0 ponizio škotskog velikana i pokazao mu da u grupi sa Napolijem i Livepulom nema šta da traži.

Barselona je sa 5:1 deklasirala Viktoriju Plzenj na svom terenu i još jednom potvrdila da je ušla u formu koja je u rangu njenog renomea.

U drugoj utakmici C grupe Bajern je kao gost pobedio Inter i pokazao da je glavni favorit za prvo mesto.

U prvom poluvremenu strelac je bio Liroj Sane, da bi u drugom Danilo Dambrozio zatresao sopstvenu mrežu i time ugasio sve nade tima iz Milana o rezultatskom povratku u meč.

U grupi B Klub Briž je priredio prvorazredno iznenađenje minimalnom pobedom nad Bajer Leverkuzenom (1:0) na svom terenu, dok su u drugoj utakmici te grupe Atletiko Madrid i Porto odigrali utakmicu za pamćenje.

Rezultat je tokom 90 minuta bio 0:0, a onda su u nadoknadi vremena viđena čak tri gola.

Poveli su domaći golom štopera Marija Ermosa i kada su svi na stadionu pomislili da će tim rezultatom biti okončan meč, glavni sudija Šimon Marčinjak je pokazao na „belu tačku“, a sa nje je bio precizan Matijas Uribe.

Ipak i posle gola Uribea Marčinjak je pustio da se igra, a to je iskoristio domaći tim da preko Antoana Grizmana postigne još jedan gol i tako dođe do neverovatne pobede.

Fudbaleri Sportinga su pomalo iznenađujuće deklasirali Ajntraht u Frankfurtu i tako pokazali da će se sa Marsejom ravnopravno boriti za prolaz u nokaut fazu Lige šampiona.

Izabranici Rubena Amorima su pobedom od 3:0 otvorili učešće u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, a sva tri pogotka su postigli u drugom poluvremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari