Bodirogi jednoglasno poverenje, Evroliga ima novog direktora 1Foto: STARSPORT

Košarkaška Evroliga objavila je u četvrtak da će Dejan Bodiroga ostati predsednik elitnog takmičenja, dok će Paulijus Motiejunas biti novi vršilac dužnosti glavnog izvršnog direktora za sezonu 2023-24.

Srbina i Litvanca jednoglasno je podržalo svih 13 deoničara, odnosno klubova koji su vlasnici lige, piše Sport Klub.

„Bodiroga, koji je 14. septembra prošle godine imenovan za predsednika Evrolige, nastaviće da se fokusira na povećanje kvaliteta takmičenja za klubove, igrače, navijače, partnere i sve dieoničare EB, igrajući ključnu ulogu u jačanju odnosa sa širom košarkom zajednicom, uključujući Udruženje igrača Evrolige, Odbor glavnih trenera Eurolige, Sindikat košarkaških dužnosnika Eurolige, FIBA-u, domaće lige i druge institucije povezane sa košarkom.

Motiejunas (42) će zameniti Maršala Glikmana, koji je bio vršilac dužnosti izvršnog direktora tokom sezone 2022-23.

Motiejunas ima veliko iskustvo u košarkaškom ekosistemu Evrolige, budući da je većinu svoje dosadašnje karijere proveo na različitim dužnostima u Žalgirisu, koji je jedan od deoničara lige. U Žalgirisu je počeo 2007. kao direktor komunikacija, kasnije je postao generalni direktor, a od 2013. je predsednik kluba i vlasnik. Također je direktor Žalgirio Arene.

Pod Motiejunasovom upravom, Žalgiris je doživeo neke od svojih najuspešnijih trenutaka kvalifikujući se više puta u doigravanje Evrolige, ali i Fajnal for 2018. Izvan terena, doveo je klub na nov nivo, pozicionirajući Žalgiris među liderima Evrolige u prodaji ulaznica i rastu prihoda. Paulijus je dobio priznanje od svojih kolega nagradom za izvršnog direktora godine Evrolige u dve uzastopne sezone, 2017-18 i 2018-19.“ navodi se u saopštenju takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari