Crno-belima preti bankrot 1Foto: STARSPORT

Da je tačno znao u kakvoj se finansijskoj situaciji nalazi Partizan Ostoja Mijailović bi verovatno na temeljniji način doneo odluku da se prihvati funkcije predsednika u najtrofejnijem srpskom košarkaškom klubu.

Kao u bušnom čamcu, taman kada novčano zakrpe jednu rupu, upravi Partizana pojavi se nova, a poslednja je u vidu kratera koji bi lako mogao da klub iz Humske strovali u finansijsku provaliju.

Predsednik Mijailović potvrdio je da je Duško Vujošević dobio spor sa klubom na BAT-u i da je dao crno-belima rok od sedam dana da mu isplate 113.000 evra, inače će račun kluba biti blokiran, a samim tim Partizan onemogućen da registruje neophodna pojačanja.

– Mislim da je Duško Vujošević obeležio jedan deo istorije Partizana i da je čovek koji neće staviti svilen gajtan Partizanu oko vrata. Na tu pretnju koju je uputio gledam kao meru upozorenja za naplatu. Moram da mu kažem da je Partizan već u blokadi i da trenutno ne postoje sredstva u Partizanu, kojima to može da se plati – istakao je Mijailović.

Predsednik Partizana napomenuo je i da je Miroslav Nikolić, koji je nedavno dobio otkaz zbog loših igara ove sezone, oprostio dve plate crno-belima i izjavio da ne bi mogao da tuži klub. Mijailović ne može da shvati kako je početni dug prema Nikoli Milutinovu visine 18.000 evra, zbog kojeg je bivši centar crno-belih i tužio klub, narastao do te mere da se na dnevnom nivou, na osnovu zatezne kamate povećava za 50 evra i trenutno iznosi 200.000 evropskih novčanica. Takođe, predsednik Partizana rekao je i da ga u petak očekuje sastanak sa predstavnicima Ekspobanke, odnosno nekadašnje Marfin banke, zbog ogromnih dugovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari