Čudna sudijska greška zaprepastila NBA ligu i upropastila Dalas (VIDEO) 1EPA-EFE/DAVID SWANSON

Nesvakidašnja scena na meču Maveriksa i Golden Stejta.

U osetljivoj fazi ionako tvrde i neizvesne utakmice NBA lige, košarkaši Dalasa su masovno prešli na polovinu parketa koji pripada protivniku i omogućili kolegama iz Golden Stejta da, kao da su na treningu, potpuno sami izvedu aut i poentiraju.

Svi u dvorani su ostali u čudu, kao i gledaoci ovog košarkaškog duela na televiziji, da bi se kasnije ispostavilo da Luka Dončić i ekipa nisu to uradili zato što im je tako došlo ili su naprasno zaboravili pravila ili…

„Za one koji se pitaju oko akcije na 1:54 minuta do kraja treće četvrtine, hajde da vam objasnim šta se dogodilo. Sudije su dosudile loptu za Dalas. Zvanični spiker je takođe to saopštio. Onda su ekipe otišle na tajm-aut, tokom kojeg su sudije promenile odluku i nikad nam nisu to rekle.

Kada su videli da se postavljamo kao da je naša lopta, samo su dali loptu Voriorsima. Nikad nam ni reč nisu rekle. Golden Stejt je dobio laki koš i poene“, objasnio je Dalasov vlasnik Mark Kjuban.

 

Gazda poraženog tima u ovom derbiju (125:127) ne može da dođe sebi zbog onoga što se desilo na štetu njegovog tima, a klub se zvanično žalio na suđenje.

Ludo je to da je ta situacija bitna u utakmici na dva poena ralike. Ovo je najlošije suđenje i najveća greška, verovatno u istoriji NBA lige. Sve što je trebalo da urade je da nam kažu, a nisu nam rekli. Samo dvojica sudija bila su na toj strani terena, a mi smo imali dvojicu naših igrača na polovini. Preostali sudija je očigledno mislio takođe da je naša lopta“, dodao je Kjuban.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari