Đere ispustio senzaciju 1Foto: EPA-EFE/ CHEMA MOYA

Laslo Đere je propustio da napravi najveće iznenađenje trećeg kola Rolan Garosa i eliminiše sedmog nosioca Keja Nišikorija – 2:3 (4:6, 7:6, 3:6, 6:4, 6:8).

Teniser iz Srbije bio je u nekoliko navrata na korak od pobede u meču koji je trajao skoro četiri i po sata, ali je u ključnim momentima presudilo veće iskustvo Japanca.

Nišikori je kao sedmi nosilac opravdao epitet favorita u prvom setu. Iako je igra bila ujednačena (oba tenisera napravila po jedan brejk), Đere je vidno teže od Japanca stizao do svakog poena. Ključni momenat odigrao se pri vođstvu Nišikorija od 5:4 kada je na servis Đerea uspeo da dođe do set lopte koju je prvu umeo da iskoristi (6:4). Iako u tim trenucima Đere nije delovao uplašeno, malo ko je mogao da nasluti da će epilog biti potpuno drugačiji i da će teniser iz Srbije imati snage za totalni obrt. Nišikori je u drugom setu brzo stigao do prednosti od tri gema (1:4). Međutim, Đere je do kraja seta uspeo da se vrati i izjednači (6:6), a potom u taj brejku (8:6) izjednači na 1:1.

Uporni Nišikori zatim je treći set odigrao perfektno. Prvi brejk napravio je brzo (2:1), a drugi na samom kraju (6:3). Od svih šest osvojenih gemova u trećem setu, Nišikori je samo u dva dozvolio Đereu da osvoji poene, dok je sve ostalo završio sa nulom. Drama na startu četvrtog seta imala je srećan kraj po tenisera iz Srbije. Đere je odmah napravio brejk (1:0), pa potom izgubio gem na svoj servis (1:1), ali je odmah u sledećem ponovio brejk (2:1). Do kraja nije grešio na svoj servis (6:4), a Japanac je delovao sve umornije, kao da ga je meč prethodne runde protiv Žo Vilfreda Conge, koji je trajao tri i po sata, ipak previše iscrpeo.

Da je umor očigledno počeo da savladava Nišikorija videlo se i u petom setu, u kome je Đere brzo, sa dva brejka, došao do ogromne prednosti (3:0). Međutim, ispostavilo se da ni to protiv upornog Japanca nije dovoljna prednost pošto je uzvratio sa dva brejka i potpuno uspeo da se vrati u meč, a potom i napravi potpuni obrt (4:5). Kao da je Japanac u narednim gemovima izvukao i poslednji atom snage iz sebe i na kraju zasluženo rešio peti set (6:8) i meč u svoju korist.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari