Đoković bez finala Dubaija, Medvedev bolji od njega 1Foto: EPA-EFE/Yoshua Arias

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Dubaija pošto je od njega u polufinalu bolji bio Rus Danil Medvedev sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4).

Bio je ovo najslabiji turnir srpskog asa na ovogodišnjem ATP turniru Serije 500 u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Medved se potpuno zasluženo plasirao u novo finale u karijeri.

Đoković je mnogo grešio, pogotovo u prvom setu, a Medvedev je poprilično lako dolazio do brejk lopti koje je uglavnom i koristio.

Na taj način je petostruki šampion u Dubaiju završio učešće ranije nego što je očekivao, a za titulu će se u finalu boriti Andrej Rubljov i Danil Medvedev.

U prvom setu Medvedev je napravio brejk već u petom gemu, da bi u sedmom to isto učinio povevši sa ogromnih 5:2 u gemovima

Đoković je uspeo da vrati jedan ribrejk u finišu prvog seta kada je i zagrao nešto bolje, ali to je bilo sve od srpskog asa u tom periodu igre.

Rus je odmah na početku drugog seta došao do brejka i velike prednosti koju je faktički sačuvao do kraja meča koji je trajao 94 minuta.

Tako je Rus u međusobnom skoru smanjio na 9:5 i prekinuo niz od četiri pobede Novaka u nizu u međusobnim duelima.

Takođe, time je okončao i Đokovićevu seriju od 20 uzastopnih pobeda, od kojih je 15 zabeležio u ovoj sezoni, na turnirima u Adelejdu, Australijan openu i uvodnom kolima u Dubaiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari