Đoković o Australijan openu 2023: Mogu samo da se nadam 1 EPA-EFE/DIEGO FEDELE

Rekordni osvajač uvodnog sezonskog grend slema nema predstavu da li će moći da se vrati u Melburn.

Novak Đoković bio je pobednik Otvorenog prvenstva Australije u tenisu 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020. i 2021. godine, ali je ovog januara sprečen da brani svoj nestvarni primat na ovom GS.

Ponadao se da će iako nevakcinisan protiv korona virusa, zahvaljujući odobrenom medicinskom izuzeću, zaobići tadašnja stroga antikovid pravila pomenute zemlje, ali mu je specijalni status ukinut kada je sleteo u Melburn. Da bi posle puno peripetija, više dana provedenih u hotelskom pritvoru i suđenja, uz medijsku halabuku, deportovan u Evropu.

Osam meseci posle nije načisto da li će mu sledeće zime bit dozvoljeno da kroči u Australiju i nastavi tamo gde je stao pre „preotimanja“ trona od strane večitog rivala Rafaela Nadala. S obzirom da su u međuvremenu stizali različiti signali iz zemlje domaćina AO.

„Samo mogu da se nadam, to je sve što mogu da kažem. Takva odluka nije u mojim rukama“, izjavio je Đoković danas u Londonu, gde će učestvovati na egzibicionom Lajver kupu (23 – 25. septembar).

Ranije je objašnjavao u medijima da je spreman da pređe preko skandala u koji je uvučen, da se ne ljuti na asutralijski narod i da bi se rado vratio na svoj omiljeni turnir.

Posle AO, zbog odluke da se ne imunizuje protiv korona virusa, morao je da propusti US open, te sve Masterse na tlu Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari