Đoković u četvrtfinalu mastersa u Rimu 1Foto: EPA-EFE/JAVIER LIZON

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira masters serije u Rimu, pošto je danas najpre u drugom kolu pobedio Kanađanina Denisa Šapovalova sa 6:1, 6:3, a večeras u osmini finala i Nemca Filipa Kolšrajbera sa 6:3, 6:0.

Za prolazak u polufinale Đoković će sutra igrati protiv Argentinca Huana Martina del Potra, koga je u dosadašnjih 19 međusobnih duela pobedio 15 puta. Najbolji teniseri sveta danas su morali da igraju po dva meča, jer su u sredu svi dueli bili otkazani zbog kiše, i svi su bili sigurni, jer su do četvrtfinala stigli i Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Đoković je jutros veoma lako savladao Šapovalova.

U svojih osam servis gemova izgubio je samo osam poena, pa mladi Kanađanin nije bio ni blizu brejk šanse. S druge strane, Novak je pritiskao svaki servis gem protivnika i izborio je 13 brejk lopti, a iskoristio po dve u svakom setu. Protiv Kolšrajbera je manjih problema bilo samo u prvom setu.

Đoković je odmah preuzeo kontrolu brejkom u drugom gemu i tu prednost je uspeo da sačuva do kraja tog dela igre.

U drugom setu prvi igrač sveta je poveo sa 4:0, a mučio se samo u četvrtom gemu, kada je spasavao tri bejk lopte. Kada je uspeo da dobije i taj gem, Kolšrajber se predao i naredna dva gema su bila samo formalnost.

Tako je Đoković dosta bezbolno prebrodio ovaj dan, koji je mogao da bude dosta težak. Na terenu je proveo manje od dva i po sata i nije se previše potrošio ni fizički, ni mentalno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari