Đoković u polufinalu turnira u Beogradu 1Foto: Starsport

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Srbija opena u Beogradu, pošto je danas u četvrtfinalu savladao sunarodnika Miomira Kecmanovića u dva seta, sa 6:1, 6:3.

Za prolazak u finale Đoković će sutra igrati sa pobenikom duela u kome se sastaju Rus Aslan Karacev i Italijan Đanluka Mađer. U meču protiv Kecmanovića prvi igrač sveta je bez većih problema potvrdio ulogu velikog favorita i za svega 75 minuta ostvario je ubedljivu pobedu.

Novak je u dva seta izborio deset brejk šansi i pet puta je oduzeo servis potivniku, a najveću razliku u meču napravio je ritern. Đoković je u servis gemovima Kecmanovića osvojio čak 55 odsto poena, a izgubio je svaki treći poen na svoj servis.

Uprkos porazu, Kecmanović nema razloga da bude nezadovoljan načinom na koji je igrao, jer je pružio dosta jači otpor nego što to ukazuje rezultat. Naš drugi predstavnik u četvrtfinalu Filip Krajinović nije uspeo da prođe u završnicu turnira, jer ga je danas pobedio deseti teniser sveta, Italijan Mateo Beretini, sa 6:4, 6:4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari