Đoković zadovljan startom 1Foto: EPA/ MARK R. CRISTINO

Srpski teniser Novak Đoković uspešno je počeo odbranu titule na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je na startu savladao Španca Fernanda Verdaska u tri seta, sa 6:1, 7:6, 6:2, a posle meča koji je trajao dva i po sata rekao je da je zadovoljan igrom.

Počeo sam sjajno i lako sam dobi prvi set, a u drugom sam se kockao, jer mi je Verdasko dva puta oduzeo servis. Nisam želeo da mu dam krila i da ga pustim da počne da udara loptici kao što ume, jer sam znao da je drugi set ključan, rekao je Đoković.

Drugi igrač sveta je priznao da je i sam kriv što se drugi set u velikoj meri zakomplikovao, jer je počeo da igra isuviše pasivno i izgubio je ritam.

Ipak, s obzirom da sam dobio jednog od najtežih protivnika na startu, a pogotovo imajući u vidu kakav meč smo odigrali nedavno u Dohi, kada sam spasavao pet meč lopti, zadovoljan sam igrom i nastupom u prvom kolu kazao je Đoković.

On je ocenio da je možda i dobro što je već na startu bio primoran da se maksimalno dobro spremi i da bukvalno svaki poen odigra koncentrisano, sa punim intenzitetom.

Do 13. pobede u 14. međusobnom duelu protiv Verdaska srpski teniser je stigao mnogo lakše nego u Dohi, ali je napravio 34 neiznuđene greške, više nego što je moglo da se očekuje.

U ključnom drugom setu dva puta je uspevao da nadoknadi brejk zaostatka, a u desetom i 12. gemu nije iskoristio pet brejk šansi, čime bi izbegao kockanje u taj brejku, i time verovatno neće biti zadovoljan.

Uprkos tome, kao što je sam rekao, bilo je to njegovo sasvom solidno izdanje za startu dvonedeljnog turnira na kome bi mogao da uđe u istoriju kao prvi teniser koji je na Otvorenom prvensvu Australije trijumfovao sedam puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari