Dobili baš one za izbegavanje 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde nisu se još okupili posle sezone povratka duple krune na „Rajka Mitića“ i grupne faze Lige Evrope ni počeli pripremu za odbranu domaće titule i Kupa Srbije, a već su saznali da će trku za treće učešće u Ligi šampiona u poslednje četiri godine početi od Kairata (Kazahstan) ili Makabija iz Haife (Izrael), dok je viceprvak Partizan na jučerašnjem treningu čuo da će u borbu za pokrenutu Ligu konferencije protiv DAC Dunajske Strede (Slovačka).

I ni jedni ni drugi nisu oduševljeni vestima sa žreba u Nionu.

– Sve što smo hteli da izbegnemo – dobili smo. Kairat i Makabi iz Haife su najteži mogući rivali u ovoj fazi, da smo dobili ostale bilo bi nam mnogo lakše. Čak mi je i Mitar Mrkela sinoć pustio poruku da samo treba da izbegnemo ovaj par. To je bio opšti komentar svih nas u klubu. Kairat je klub koji ima bogatog vlasnika, njihov budžet je preko 25 miliona evra i, što je najgore, čekao bi nas daleki put do Kazahstana. Da moram da biram više bih voleo da igram protiv Makabija – rekao je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, a slično je reagovao i sportski direktor Mitar Mrkela.

– Spremićemo se za bilo kog rivala i uradićemo sve da se plasiramo u narednu rundu. To su dva kluba sa ozbiljnim budžetima, Makabi ima dobar stadion i bučne navijače. Tu je i Bogdan Planić. I pored svega mislim da imamo dobar tim, a bićemo još jači – smatra funkcioner četvrostrukog prvaka naše zemlje.

Pet dana posle starta domaće Superlige (17. jul) i Partizan će na evropsku scenu, da bi prvi put odmerio snage sa vicešampionom Slovačke.

– Izvukli smo najtežeg od mogućih protivnika u žrebu, ali apsolutno verujemo u našu ekipu, trenera Aleksandra Stanojevića i kvalitet koji posedujemo, a koji ćemo dodatno nadgraditi pojačanjima. Zato smo optimisti i nadamo se povoljnom rezultatu… Kvalitet našeg protivnika koji je prava kolonija internacionalaca još je jedan od dokaza da Liga konferencije ima jednak kvalitet kao Liga Evrope. Otuda je motiv Partizana da se nađe u grupnoj fazi veoma veliki i učinićemo sve da na kraju tako i bude – poručio je generalni direktor crno-belih Miloš Vazura.

Revanš mečevi drugog kola kvalifikacija za LŠ i LK igraju se posle sedam dana.

Čukarički u Azerbejdžan, Vojvodina u Litvaniju

Rivale su juče dobila i druga dva srpska kluba koja bi da uđu u novo takmičenje Evropske fudbalske federacije – Ligu konferencije. Čukarički u drugom kolu ide na Sumgait iz Azerbejdžana, a Vojvodina će 22. jula igrati sa Panevežisom iz Litvanije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari