Dobrić zamenio Jovića 1Foto: STARSPORT

U mlađim kategorijama bio je “visokoletač”, njegov primer trebalo bi da slede u timu iz Železnika, s obzirom da je Ognjen Dobrić upravo prošao sve “nivoe” pre nego što je ovoga leta došao do prvog sastava Crvene zvezde.

Upravo protiv ekipe u kojoj je prethodne sezone dokazao da poseduje talenat koji prevazilazi domaće okvire, Dobrić je sinoć maksimalno iskoristio prvu veću šansu od trenera Radonjića da značajnim doprinosom omogući rutinsku i ubedljivu pobedu Zvezde protiv FMP za perfektnih 12/12 i dva trijumfa viška u odnosu na Budućnost, prvog pratioca u ABA ligi – 93:62.

Surovi raspored do kraja decembra, lakša povreda prstiju desne šake, ali i primetan umor ubedili su Dejana Radonjića da protiv “pantera” odmori Jovića. Kao deo startne petorke, pred očima brojnih skauta i menadžera, Dobrić je iz cuga ubacio uvodnih sedam poena.

Zvezda je protiv “mlađeg brata” munjevito namakla dvocifrenu prednost koja je narasla i do 30 razlike. Gudurić je značajno doprineo tome, uverivši negde oko dve hiljade ljudi da je rešio problem sa temperaturom. Jedan od skauta pedantno je beležio svaki njegov potez, a bilo ih je i atraktivnih, dok je publika priželjkivala da izazovu adekvatno odgovori i osamnaestogodišnji Simanić.

Zvezdin tinejdžer se svojski trudio, međutim Radanov, Davidovac i Lazarević željom i borbenošću pokušavali su da pažnju skrenu na sebe i nagoveste da u bliskoj budućnosti dres FMP mogu zameniti crveno-belim. Dobrić (11p) i Gudurić (15p) su do kraja popunili rubrike dvocifrenim košgeterskim saldom. Radonjić je prvi napustio parket, propraćen ovacijama navijača, svestan da u ekspresnom roku treba spremiti strategiju za izazov u četvrtak protiv Fenera u Istanbulu – najverovatnije bez pomoći Mitrovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari